DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Veselības ministrija
Oskars Šneiders, Komunikācijas nodaļas pārstāvis
30. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

No amata atkāpsies Nacionālā veselības dienesta direktore

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pēc Veselības ministrijas rosinātās disciplinārlietas izbeigšanas no amata atkāpsies līdzšinējā Nacionālā veselības dienesta (NVD) direktore Inga Milaševiča. Disciplinārlieta pret līdzšinējo iestādes vadītāju tika uzsākta šā gada jūnija sākumā.

Pamatojoties uz lēmuma par disciplinārsoda piemērošanu, līdzšinējai NVD vadītājai, kura turpmāk ieņems zemāka līmeņa amata vietu, izteikts arī disciplinārsods - mēnešalgas samazināšana.

Par disciplinārpārkāpumu atzīstams ierēdņa ar nodomu vai aiz neuzmanības izdarīts pārkāpums, kā arī ierēdņa darbība vai bezdarbība, kas tieši vērsta uz disciplinārpārkāpuma izdarīšanu, bet pārkāpums nav izdarīts līdz galam no ierēdņa gribas neatkarīgu iemeslu dēļ.

Veselības ministrija jau tuvākajā laikā lems par nākamo NVD vadītāju.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrijas pasūtītajos izvērtējuma ziņojumos par iepriekš veiktajiem informācijas un komunikāciju tehnoloģijas (IKT) iepirkumiem paustas aizdomas par iespējamiem pārkāpumiem.

Pārbaudes tiek veiktas divos IKT projektos – par Veselības ministrijas IKT centralizācijas projektu, ka arī par NVD organizēto Veselības aprūpes finansēšanas likuma rīka ieviešanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI