DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

VID ģenerāldirektore ar Igaunijas kolēģiem apspriež muitas darba aktualitātes

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme piektdien, 27.septembrī, uzturējās darba vizītē Igaunijas pilsētā Narvā, kur tikās ar Igaunijas muitas un robežsardzes vadību un ekspertiem.

Tikšanās laikā abas puses dalījās pieredzē par jautājumiem, kas skar dienestu sadarbību, kravu kontroles procesa efektivizēšanu, korupcijas risku novēršanu, kā arī muitas dienestā strādājošo kvalifikācijas celšanu.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja arī jautājumus, kas skar muitas darbu, nodrošinot iespējami efektīvāku muitas kontroles procesu starp abām Baltijas valstīm un Krieviju. Uzmanība tika pievērsta abu valstu normatīvo aktu bāzei, vērtējot, cik lielā mērā tā katrā konkrētajā gadījumā veicina kontroles procesu, sadarbojoties muitas un robežsardzes dienestiem.

Vienlaikus tika uzsvērts, ka attiecībā uz konstatētajiem pārkāpumiem katra atbildīgā iestāde izmeklē tās lietas, kas attiecas uz tās kompetenci, nedeleģējot šīs funkcijas otrai iestādei. Piemēram, ja robežsardzes dienests konstatē muitas normatīvu pārkāpumu, konkrētā lieta noteikti tiek nodota muitas dienestam. Abas puses bija vienisprātis, ka ir svarīgi, lai katrs dienests nodarbotos ar jautājumiem, kas ir to kompetencē, atbilst noteiktajām funkcijām, un katram dienestam ir kompetenti, profesionāli speciālisti.

I. Jaunzeme norādīja, ka šāda pieeja ir optimāla, ļaujot centralizēt gan kontroles, gan izmeklēšanas procesu, kā arī iespējami efektīvi izmantot dienestu rīcībā esošos resursus. Vienlaikus svarīga ir nepārtraukta informācijas apmaiņa gan starp dažādiem vienas valsts dienestiem, gan arī atbildīgajām Latvijas un Igaunijas struktūrām.

Diskutēts tika arī par abu valstu pieredzi centienos efektivizēt kravu, kas šķērso valstu robežas, kontroli. Igaunijas puse uzteica Latvijas darba pieredzi, kuru pārņemot ir izdevies būtiski samazināt kravu pārbaudes laiku uz robežas, vienlaikus darot to kvalitatīvi.

No Latvijas puses Narvu apmeklēja arī VID Muitas pārvaldes vadītājs Raimonds Zukuls un Valsts robežsardzes pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI