DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbos ieguldīti 48 milj. eiro

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem, ieskaitot ziemas sezonu, veicis 48 milj. eiro apmērā. Bedru remontdarbi uz melnā seguma autoceļiem veikti vairāk nekā 312 tūkstošu m2 apjomā, greiderēšanas darbi uz grants autoceļiem izpildīti teju 82 tūkstoša km apjomā, savukārt dilumkārta jeb greiderējamā kārta atjaunota 10 399 m3 apjomābet grants segumu iesēdumu un bedru remontdarbi veikti teju 149 tūkstošu m3 apjomā.

No kopējām izmaksām apjomīgākie ikdienas uzturēšanas darbi ir segumu uzturēšanā, izmaksām sasniedzot vairāk nekā 20,7 miljonus eiro. Šajos darbos ietilpst bedru remonts asfalta ceļiem, virsmas apstrāde, greiderēšana, bedru un iesēdumu remonts grants ceļiem un atputekļošana. Autoceļu kopšanā šogad ieguldīti 7,3 miljoni eiro – darbos ietilpst zāles un krūmu pļaušana, grāvju tīrīšana, nomaļu apauguma noņemšana u.c. Satiksmes organizēšanā ieguldīti vairāk nekā 1,2 miljoni eiro, savukārt caurteku nomaiņā vai tīrīšanā ieguldīti teju 887 tūkstoši eiro.

Ūdens atvades sistēmas sakārtošanas darbu ietvaros grāvju tīrīšana veikta vairāk nekā 275 tūkstošu m3 apjomā, bet nomaļu grunts uzauguma noņemšana 56 410 m3 apjomā. Zāles pļaušana veikta 10 239 ha apjomā, bet krūmu pļaušana 912 ha apjomā. Caurteku tīrīšana veikta 1315 m garumā, bet bojāto caurteku nomaiņa veikta 3134 m garumā. Satiksmes organizēšanas darbu izpildes ietvaros uzstādītas vai nomainītas 3435 ceļazīmes, kā arī atjaunots 5581 signālstabiņš.

Atkritumu savākšana no piegružotajām ceļmalām prasījusi aptuveni 400 tūkstošus eiro – izmaksas, kuras varētu novirzīt lietderīgākiem ceļu uzturēšanas darbiem. Tāpēc VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” sadarbībā ar SIA “Pilsētvides serviss” ir iesaistījies vides kampaņā „Plogging: Esi varonis“ un aicina iedzīvotājus pievērst lielāku uzmanību rūpēm par apkārtējo vidi. Jaunās iniciatīvas pamatā ir videi draudzīgā sporta kustība, kas apvieno lēno treniņa skriešanu ar atkritumu vākšanu.

Atgādinām, ka autoceļu uzturēšanas darbiem ikviens var sekot līdzi tiešsaistes režīmā aplikācijā Waze un VAS “Latvijas Valsts ceļi” mājaslapas kartē (www.lvceli.lv). Aicinām informēt par ceļu stāvokli VAS “Latvijas Valsts ceļi” Satiksmes informācijas centru, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555.

Par LAU:

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 km, no tiem 9129 km autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 km ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI