DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Aicinām uz Atvērto durvju dienu Saeimā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 27.septembrī, Saeimā notiks Atvērto durvju diena. Šogad, godinot Tautas padomes priekšsēdētāja, Satversmes sapulces prezidenta un pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes 160.dzimšanas dienu, ikviens ir aicināts iepazīties ar ievērojamā valstsvīra sabiedrisko darbību un politisko karjeru.

J.Čakstem veltītā ekspozīcijā Saeimas nama viesiem būs iespēja tuvāk iepazīt cilvēku, kurš stāvēja pie Latvijas valsts šūpuļa, iestājās par tiesiskumu un iedzīvināja demokrātijas principus. Ekspozīcija tapusi, Saeimai sadarbojoties ar muzeju “Jāņa Čakstes māja”.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties J.Čakstes mājas iniciatīvā un balsot par to, kādas vērtības ikviens uzskata par mūsu valstij svarīgākajām.

Atvērto durvju dienā viesiem būs iespēja uz jebkuru vietu Latvijā bez maksas nosūtīt īpašu pastkarti ar mākslinieka Rituma Ivanova gleznoto J.Čakstes portretu, kas rotā Saeimas nama Dzelteno zāli. Tāpat apmeklētāji varēs piedalīties erudīcijas konkursā.

Līdzās J.Čakstem veltītajai ekspozīcijai apmeklētāji varēs apskatīt arī parlamenta telpas, tostarp grezno Sēžu zāli, kurā ik nedēļu uz sēdi pulcējas Saeimas deputāti. 

Turpinot informatīvi izglītojošos projektus, skolēni šajā dienā varēs iegūt informāciju par parlamenta īstenotajiem projektiem jauniešiem, tostarp skolu programmu “Iepazīsti Saeimu” un projektu “Jauniešu Saeima”. Tāpat jaunieši varēs uzzināt par iespēju piedalīties fotokonkursā "Varoņu spēks".

27.septembrī Saeimas nams apmeklētājiem būs atvērts no pulksten 10.00 līdz 18.00, un interesenti aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli.

Jāņem vērā, ka tehnisku iemeslu dēļ šogad Atvērto durvju dienā diemžēl ekspozīcijas telpas nebūs pieejamas apskatei cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!

Apmeklētājus lūdzam ierasties laikus. Ierodoties parlamentā, būs nepieciešams uzrādīt personu apliecinošu dokumentu – pasi vai personas apliecību (eID karti) -, kā arī jāiziet drošības pārbaude. Ieeja parlamentā ir no Klostera ielas puses. Saeimas ēkā vienlaikus var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, tādēļ apmeklētāju plūsma iekļūšanai var tikt īslaicīgi aizkavēta.

Pirms parlamenta apmeklējuma lūgums arī iepazīties ar Saeimas ēku apmeklēšanas kārtību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI