DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Liepājā cieta cilvēks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Pixabay

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.septembra plkst. 6.30 līdz 26.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38  izsaukumu – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem un 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 19.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Liepāju, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija aizdedzies katls ar eļļu 0,1m2 platībā, kuru dzīvokļa īpašnieks bija pašrocīgi izmetis pa logu uz balkona. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja sadūmoto dzīvokli un tajā esošo cilvēku, kurš bija cietis, nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Ik dienas VUGD saņem vairākus izsaukumus, kur dzīvojamā mājā ir jūtams sadūmojums vai pa dzīvokļu logiem redzami dūmi, jo uz ieslēgtas plīts ir aizmirsta panna vai katliņš, kura saturs jau ir aizdedzies, radot spēcīgu sadūmojumu. Šie ugunsgrēki parasti ir platībā nelieli, tomēr to radītais piedūmojums var būtiski kaitēt mājokļa iemītnieku veselībai un pat dzīvībai. VUGD aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību, gatavojot vai sildot ēdienu, neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādīt mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, lifta elektromotora vadi, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, trīs vieglās automašīnas, neapsaimniekota ēka.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji saņēma trīs izsaukumus par to, ka cilvēki bija apmaldījušies mežos. Plkst. 13.35 tika saņemts izsaukums uz Bolderāju Rīgā, kur divi cilvēki bija apmaldījušies mežā un jau piecas stundas saviem spēkiem netika laukā. Izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālus, ugunsdzēsēji glābēji norādīja pareizo virzienu izkļūšanai no meža. Plkst. 19.08 tika saņemts izsaukums uz Garkalni, kur cilvēks bija mežā sēņojis un apmaldījies. Ugunsdzēsēji glābēji izmantoja ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālus un, sadarbībā ar pašvaldības policiju, pārbaudīja apkārtni līdz policisti cilvēku atrada. Savukārt plkst. 21.45 tika saņemts izsaukums uz Daugavpils novada Sventes pagastu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas un gaismas signālus un uzturot telefona sakarus ar iedzīvotāju, līdz telefons izslēdzās, ugunsdzēsēji glābēji kopā ar Valsts policijas darbiniekiem centās atrast apmaldījušos cilvēku. Pirms pusnakts tika saņemta ziņa, ka cilvēks ir saviem spēkiem ticis laukā no meža un devies mājup.

VUGD aicina iedzīvotājus, dodoties mežā, neaizmirst par drošību. Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, tad nekavējoties zvaniet glābējiem pa tālruni 112 un nosauciet pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā iegājāt mežā, cik ilgi uzturaties mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus esat šķērsojis vai, kam esat pagājis garām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI