DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
3
3

Atbalsta iniciatīvu par kompensējamām zālēm melanomas pacientu ārstēšanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 25.septembrī, nolēma atbalstīt kolektīvā iesnieguma “Valstij atbalstīt smagās slimības melanomas slimniekus, kā tas ir Lietuvā un Igaunijā” tālāku virzību.    

Saeimā iesniegto kolektīvo iesniegumu parakstījuši 10 417 pilsoņi, un tajā iniciatīvas autori aicina parlamentu rast finansējumu melanomas pacientu ārstēšanai nepieciešamo medikamentu kompensēšanai no valsts budžeta. 

Iniciatīvas autori aicina pārskatīt Nacionālā veselības dienesta lēmumus par melanomas ārstēšanas zālēm un kompensējamo zāļu A, B un C sarakstus, izslēdzot nosacījumu, ka medikamenti izrakstāmi iepriekš neārstētiem pacientiem. Tādējādi tiktu nodrošināta melanomas sākotnējā terapija tāpat, kā citās Eiropas valstīs, tostarp Lietuvā un Igaunijā, teikts kolektīvajā iesniegumā. 

Mandātu komisija šodien sagatavoja lēmuma projektu un nolēma aicināt Saeimu rītdienas, 26.septembra, sēdē iniciatīvu nodot izskatīšanai Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā, informē komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI