DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
2
2

VARAM valsts sekretārs ar uzrunu piedalās Eiropas nacionālo parku konferencē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019.gada 25. septembrī Jūrmalā notiek Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) organizēta Eiropas nacionālo parku apvienības “EUROPARC Federation” ikgadējā konference, kurā piedalās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Edvīns Balševics.

E. Balševics: “Paldies Dabas aizsardzības pārvaldei par pirmās tik plaša mēroga starptautiskas konferences organizēšanu Latvijā! Jau pašlaik dabas aizsardzības un saglabāšanas nolūkos ir radīti vairāki tiesiski instrumenti, kas sargā Eiropas Savienības valstu dabas teritorijas. Ir noslēgti vairāki starptautiski līgumi, piemēram, Riodežaneiro konvencija par bioloģisko daudzveidību, Ramsāres konvencija par starptautiskas nozīmes mitrājiem un daudzi citi dabas aizsardzībai nozīmīgi starptautiski līgumi, kuru ieviešana mūsu ir atbildība. Esmu priecīgs redzēt, ka konferencē ir pulcējušies vairāki simti nozares speciālisti un amatpersonas, lai analizētu jaunākās tendences un aktualitātes saistībā ar aizsargājamām dabas teritorijām, dalītos pieredzē un plānotu tādu nākotnes attīstību, kur daba ir vērtība tautsaimniecības attīstībā.”

Konferencē VARAM valsts sekretārs atzinīgi novērtēja tās norises vietu norādot, ka Ķemeru Nacionālais parks ir  pirmā Latvijas dabas teritorija, kas atkārtoti ir saņēmusi Eiropas ilgtspējīga tūrisma hartas sertifikātu. Tas apliecina atbildīgu pieeju dabas saglabāšanā, kas tiek turpināta no gada uz gadu.

Tāpat VARAM valsts sekretārs norādīja, ka katrs lēmums, kas tiek pieņemts starptautiskā mērogā par dabas saglabāšanu ir mūsu atbildība un ieinteresētība ieguldīt savu pieredzi, radošumu, zināšanas, lai strādātu šajā jomā un sasniegtu definētos mērķus. Tas attiecas arī uz klimata politikas jautājumiem.

Eiropas nacionālo parku apvienības “EUROPARC Federation” ikgadējā konference no 24. līdz 27. septembrim notiek Jūrmalā, Ķemeru Nacionālā parkā. Konferencē diskusijās un darba grupās par dabas izpratni un vērtību pulcējas vairāk nekā 350 jomas profesionāļu no 38 pasaules valstīm.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI