DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Industriālā mantojuma nedēļas nogalē aicina iepazīt unikālus objektus Latvijā un Igaunijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau šajā nedēļas nogalē no 27. līdz 29.septembrim apmeklētājiem būs pieejami unikāli industriālā mantojuma objekti Latvijā un Igaunijā - Vidzemē, Kurzemē, Rīgas reģionā, kā arī Rietum- un Dienvidigaunijā. Industriālā mantojuma nedēļas nogale norisināsies jau otru gadu, sniedzot iespēju aplūkot arī tādus objektus, kuri ikdienā apmeklētājiem nav pieejami, kā arī daudzu objektu saimnieki piedāvās dažādas aktivitātes. Kopumā būs iespēja apmeklēt vairāk nekā 40 objektus - bākas, dzirnavas, hidroelektrostacijas, ūdenstorņus un dzelzceļu objektus, kuri apvienoti jaunizveidotajā industriālā mantojuma maršrutā.

“Industriālais mantojums Latvijā un arī Eiropā kļūst par arvien populārāku tūrisma galamērķi. To apliecina arī mūsu industriālā mantojuma nedēļas nogaļu pasākumi pērnā gada septembrī un oktobrī, kad piecās nedēļas nogalēs 55 industriālā mantojuma objektus Latvijā un Igaunijā apmeklēja vairāk nekā 13 tūkstoši viesu. Tāpēc priecājos, ka kopīgi ar partneriem no Igaunijas projekta  ietvaros esam ne tikai esam radījuši ceļvedi un maršrutu mūsu abu valstu industriālā mantojuma iepazīšanai, kā arī sadarbības tīklu starp objektu saimniekiem un arī atjaunojuši vai pilnveidojuši pašus objektus, tādējādi saglabājot šo vēsturisko bagātību. Ar šīm nedēļas nogalēm mēs nodrošināsim pēctecību un industriālā mantojuma nišu tūrisma klāstā”, stāsta Jana Kalve, Kurzemes plānošanas reģiona projektu vadītāja.

Ar Industriālā mantojuma nedēļas nogales norisi 27. – 29.septembrī, pilnu objektu sarakstu, kā arī dažādo aktivitāšu programmu var iepazīties industrialheritage.travel mājas lapā

Industriālais mantojums ir celtnes un ēkas, kas līdz ar tehnoloģiju un nozaru attīstību kļuvušas nevajadzīgas un līdz ar to neizmantotas. Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības projekta ietvaros pilnīgi jaunu dzīvi ir guvuši vairāki industriālā mantojuma objekti - Zilākalna tornis, Alatskivi kalte, Aizputes ūdenstornis, Airītes stacija, Baložu dzelzceļš, Kuldīgas industriālā mantojuma tornis, Jaunpils dzirnavas, kā arī Līgatnes papīrfabrikas strādnieku dzīvoklis. Tāpat projekta ietvaros ir arī izstrādāts unikāls tūrisma maršruts, kas apvieno ne tikai visus projektā iesaistītos 25  objektus, bet arī citas industriālā mantojuma apskates vietas – kopā vairāk kā 80 objektus Latvijā un Igaunijā.

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI