DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ārlietu ministrs: Latvija atbalsta nepieciešamību stiprināt cīņu pret klimata pārmaiņām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 24. septembrī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālās asamblejas (ANO ĢA) 74. sesijas ietvaros Ņujorkā tikās ar ANO ĢA 74. sesijas prezidentu Tidžānu Muhammadu-Bandi (Tijjani Muhammad-Bande), lai apliecinātu Latvijas atbalstu globālajam daudzpusējo attiecību modelim (multilaterālismam) ar ANO tā centrā un Latvijas iesaisti ilgtspējīgas attīstības, klimata jautājumu un digitālo jautājumu virzībai ANO.

Tikšanās laikā E.Rinkēvičs pauda stingru Latvijas atbalstu efektīvai daudzpusējo attiecību sistēmai ar ANO tās kodolā. “Mēs redzam ANO kā centrālu daudzpusējās diplomātijas forumu, kurā visām valstīm – lielām un mazām – ir viena balss, un kurā visas var strādāt kopā pie globālu problēmu risinājumiem, tādiem kā attīstības veicināšana, nabadzības mazināšana, rīcība pret klimata pārmaiņām, drošība. Atbalstām, ka šīs tēmas ir Ģenerālās Asamblejas 74.sesijas uzmanības centrā,” uzsvēra E.Rinkēvičs.

Ministrs apliecināja Latvijas ieguldījumu attīstības sadarbības jomā, gan nacionālā līmenī, gan iesaistoties Eiropas Savienības (ES), ANO un Pasaules bankas aktivitātēs.

“Latvija pilnībā atbalsta nepieciešamību globālā mērogā steidzami stiprināt cīņu pret klimata pārmaiņām, pašai aktīvi iesaistoties Eiropas Savienības ietvaros, lai līdz 2050.gadam padarītu Eiropas Savienību par pirmo klimata neitrālu reģionu,” akcentēja ministrs.

Tāpat ministrs uzsvēra Latvijas pienesumu ANO digitālo jautājumu darba kārtībā, kas izpaužas piedaloties Latvijas pārstāvjiem diskusijās par vienotu, atvērtu, pieejamu un drošu internetu, kurā tiek pilnībā respektētas cilvēktiesības un brīvības un iesaistītas visas puses – valdība, nevalstiskais un privātais sektors.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI