DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

I. Lībiņa-Egnere: budžetā paredzētais atalgojuma pieaugums ir ieguldījums

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Plānotais tiesu sistēmas darbinieku atalgojuma pieaugums ir būtisks, lai stiprinātu tiesu sistēmu, kā arī mazinātu to pārrāvumu, kas radies šogad šim mērķim trūkstošā finansējuma dēļ, otrdien, 24.septembrī, pēc sēdes uzsvēra Saeimas Juridiskās komisijas Tiesu politikas apakškomisijas priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere.

Kā informēja I.Lībiņa-Egnere, Tiesu politikas apakškomisija turpinās sekot līdzi Tieslietu ministrijas izstrādātā apgabaltiesas un rajonu (pilsētu) tiesas 2020.gada budžeta projekta virzībai Ministru kabinetā. Brīdī, kad to iesniegs Saeimā, diskusijās par budžetu plānots uzklausīt arī Tieslietu ministriju, Tieslietu padomi, kā arī nepastarpināti pašus tiesu sistēmas darbiniekus.

Deputātus par tieslietu sistēmas prioritātēm budžeta sagatavošanas procesā informēja Tieslietu ministrijas un Tiesu administrācijas pārstāvji.

Tieslietu ministrija tiesu sistēmas darbinieku mēnešalgu paaugstināšanai plāno novirzīt 2,45 miljonus eiro, kas rasti iekšējos resursos. Tas ļaus tiesu un prokuratūras darbinieku mēnešalgas palielināt vidēji par 10 procentiem. Līdz ar to atalgojums sasniegs 85 procentus no tā, kas iepriekš bija paredzēts algu reformas ietvaros. Tas ļaus mazināt pārrāvumu, kas radies, kad 2019.gadā darbinieku atalgojumam netika atvēlēts iepriekš plānotais finansējuma pieaugums.

Kopumā apgabaltiesas un rajona (pilsētu) tiesas 2020.gada budžeta projektā paredzēts novirzīt 65,7 miljonus eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI