DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

K. Valdemāra forumā politiķi un uzņēmēji diskutēs par Latvijas ekonomikas attīstību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 26.septembrī, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Krišjāņa Valdemāra 1.forums, kur politiķi, deputāti un uzņēmēji diskutēs par Latvijas eksporta attīstību.

Krišjāņa Valdemāra forumi turpmāk tiks rīkoti regulāri, ar mērķi meklēt veidus, kā veicināt ekonomikas izaugsmi un spēju Latvijai pelnīt vairāk, uzlabojot uzņēmējdarbības vidi, mazinot birokrātiskos šķēršļus, veicinot eksportu un piesaistot iekšējās un ārējās investīcijas. Pasākumu rīko Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

Krišjāņa Valdemāra 1.forumu ar uzrunām atklās LTRK prezidents Aigars Rostovskis un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. “Esam izveidojuši jaunu formātu, kur ar politiķiem, deputātiem un augstāko ierēdniecību turpmāk runāsim par Latvijas izaugsmi. Pirmajā forumā nolemts diskutēt par to, kā samazināt “pudeļu kaklus” specifiski eksporta veicināšanai,” saka A.Rostovskis, piebilstot, ka šāds modelis bija nepieciešams, jo pārāk daudz tiek runāts par to, kā pārdalīt esošos līdzekļus, bet nenotiek diskusijas par to, kā nopelnīt vairāk. Katrā nākamajā forumā plānots pārrunāt arī citas jomas, tostarp investīcijas, utt.

Pasākumā dalību apstiprinājuši vairāki ministri, ministriju parlamentārie sekretāri, Saeimas atbildīgo komisiju vadītāji, vairāku ministriju valsts sekretāri un iestāžu vadītāji. Kopīgā diskusijā ar LTRK padomes locekļiem tiks meklēti un piedāvāti risinājumi tautsaimniecības attīstībai.   

Ieskatu par ekonomikas izaicinājumiem Latvijā un pasaule sniegs ekonomists Mārtiņš Āboliņš, savukārt par dažādu nozaru attīstību un problēmām stāstīs Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas prezidents un LTRK padomes loceklis Normunds Bergs, Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas padomes priekšsēdētājs un LTRK padomes loceklis Vilnis Rantiņš, Augstākās izglītības eksporta apvienības valdes loceklis Imants Bergs, kā arī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa. Pēc prezentācijām plānota diskusija ar politiķiem “Kā veicināt Latvijas eksportspēju”, lai vienotos par turpmākajiem soļiem esošo nepilnību novēršanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI