DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS uzņem valsts un pašvaldību pārstāvju delegācijas no Moldovas un Kirgizstānas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pašvaldību savienības realizētā projekta “Strādājot kopā iespēju sniegšanai vietējām un reģionālajām pašvaldībām attīstības veicināšanai ES partnervalstīs” aktivitāšu ietvaros 23.-27. septembrī Latvijā darba vizītē ierodas Moldovas Vietējo pašvaldību kongresa (CALM) pārstāvju delegācija. Paralēli arī šajā nedēļā no 25. līdz 27. septembrim LPS uzņems mācību vizītē Kirgizstānas delegāciju, kuras sastāvā ir Kirgizstānas vice premjers, ministriju, parlamenta un pašvaldību pārstāvji.

Moldova ir viena no Latvijas, kā arī LPS attīstības sadarbības prioritārajām partnervalstīm. Moldovas delegācijas pārstāvji vizītes laikā tiksies ar LPS pārstāvjiem, kur tiks diskutēts par Latvijas pašvaldību sistēmu, tās attīstību Latvijā, pašvaldību funkcijām, politisko dialogu starp valdību un pašvaldību, pārstāvības metodēm starptautiskā līmenī, kā arī citiem nozīmīgiem jautājumiem pieredzes apmaiņas un attīstības sadarbības kontekstā. Vizītes noslēgumā plānots doties uz Līvānu novada pašvaldību.

Savukārt no Centrālāzijas valstīm visciešākā sadarbība ir izveidojusies ar Kirgizstānu, tādēļ LPS tika aicināta uzņemt mācību vizītē Kirgizstānas delegāciju, kura vizītes laikā tiksies arī ar Ministru prezidentu Arturu Krišjāni Kariņu, Valsts kancelejas, Finanšu ministrijas, Saeimas un pašvaldību pārstāvjiem. Mācību vizītes ietvaros viesi iepazīsies ar Latvijas centrālās valdības un pašvaldību sistēmu, ar LPS darbības principiem, par sarunām ar valdību un šī brīža situāciju ar administratīvi un teritoriālo reformu. Tikšanās laikā ar FM pārstāvjiem tiks pārrunāta budžeta sistēma valstī kopumā, nodokļu un citu ienākumu sadale starp valsts un pašvaldību budžetiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI