DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministre uzstāsies ANO Augsta līmeņa sanāksmē Ņujorkā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Veselības ministre Ilze Viņķele šodien, 23.septembrī, sāk darba vizīti Ņujorkā, ASV, kur uzstāsies ar runu Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Augsta līmeņa sanāksmē par vispārējo veselības aprūpi un ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektoru pārrunās nevienlīdzības mazināšanu pasaulē.

Darba vizītes laikā ministre piedalīsies Pārvaldības padomes palātas atklāšanas segmentā, kurā paredzēti Ģenerālas asamblejas prezidenta, ANO ģenerālsekretāra, PVO ģenerāldirektora, kā arī Pasaules Bankas grupas prezidenta paziņojumi.

Veselības ministre Ilze Viņķele sanāksmē uzstāsies ar runu par vispārējo veselības aprūpi, tai nepieciešamo finansējuma palielinājumu, kā arī Latvijas īstenotajiem pasākumiem.

Tāpat veselības ministre piedalīsies paneļdiskusijā “Universal Health Coverage as a driver of equity, inclusive development and prosperity for all”, kurā valstu delegācijas dalīsies ar viedokļiem par veselību kā sabalansējamas attīstības priekšnoteikumu.

Ministre arī piedalīsies paneļdiskusijā “Accelerating Multi-sectoral and Multi-Stakeholder Action and Investments for Achieving Universal Health Coverage”, kurā pārrunās investīciju piesaisti vispārējai veselības aprūpei.

Dienas noslēgumā veselības ministre piedalīsies Pārvaldības padomes palātas noslēdzošajā segmentā, kā arī latviešu izcelsmes ASV gleznotājas un grafiķes Vijas Celmiņas izstādes atklāšanas pasākumā.

Savukārt 24.septembrī veselības ministre Ilze Viņķele piedalīsies diskusijā “Breaking barriers: Enabling gender-responsive and equitable health systems to reach Universal Health Coverage” par vispārējās veselības aprūpes politikas iespējām veicināt taisnīgumu un dzimumu līdztiesību.

Savukārt pēc tam veselības ministrei paredzēta tikšanās ar PVO ģenerāldirektoru Tedrosu Adhanomu Gebrejesusu, kuras laikā amatpersonas pārrunās nevienlīdzības mazināšanu un PVO atbalstu nacionālā līmeņa dokumentu izstrādē.

Ministrei paredzēta arī dalība diskusijā par labāku atbalsta sniegšanu valdībām, lai sasniegtu veselīgu dzīvi un labklājību visiem, kā arī dalība ANO Ilgtspējas attīstības mērķu samitā, kurā ar runu uzstāsies Valsts prezidents Egils Levits.

Vizītes laikā veselības ministrei paredzētas arī intervijas ar ASV un Latvijas medijiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI