DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Arī Rīgā aizvadītas “Maskavas dienas Baltijā”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 20.septembrī, Rīgā aizvadītas “Maskavas dienas Baltijā” pasākumi, kuru laikā Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs tikās ar Maskavas delegāciju, kuru vadīja valdības ministrs, Maskavas pilsētas Ārējo ekonomisko un starptautisko sakaru departamenta vadītājs Sergejs Čeremins (Черёмин Сергей Евгеньевич) un Tirdzniecības un rūpniecības palātas prezidents Vladimirs Platonovs (Владимир Михайлович Платонов).

S.Čeremins atzinīgi izteicās par līdzšinējo Rīgas un Maskavas sadarbību. Sarunās abas puses pārrunāja pilsētām aktuālus jautājumus, kā tūrisms, pilsētas attīstība un transporta sistēmas organizēšana, ēku energoefektivitātes uzlabošanu un padomju laika tipveida skolu un bērnu dārzu ēku atjaunošanu. Puses arī vienojās, ka Rīga dalīsies ar savu labo piemēru līdzfinansējuma ieviešanā pilsētas kultūrvēsturiskā būvmantojuma atjaunošanā, savukārt Maskava dalījās pieredzē par pilsētas labiekārtošanu un pilsētvides apsaimniekošanu. 

Kopā ar Maskavas delegācijas pārstāvjiem Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs atklāja forumu par Rīgas un Maskavas sadarbību uzņēmējdarbībā.  Apmeklēja Valaamas klostera kora koncertu Rīgas Sv.Pētera baznīcā, kā arī viesus iepazīstināja ar Centra sporta kvartālu.

Rīga un Maskava jau pirms vairākiem gadiem ir vienojušās par sadarbību  tirdzniecības, ekonomikas, zinātnes un tehnikas, humanitārajā un kultūras jomās. Lai veicinātu šo sadarbību starp abām galvaspilsētām,  ik gadu tiek rīkoti dažāda mēroga pasākumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI