DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Saeimā diskutēs par nacionālā plāna izveidi cilvēku tirdzniecības izskaušanai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimā pirmdien, 23.septembrī, notiks konference “Ceļā uz nacionālā plāna izveidi cilvēku tirdzniecības izskaušanai”, kurā deputāti un eksperti diskutēs par iespējamiem uzlabojumiem likumdošanā un jaunām politikas iniciatīvām dažādu cilvēku tirdzniecības formu – seksuālās ekspluatācijas, darba ekspluatācijas un fiktīvo laulību – izskaušanai.

Konferenci atklās Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš un komisijas deputāte Dace Rukšāne-Ščipčinska.

Klātesošos ar izaicinājumiem un labo praksi darbā ar cilvēku tirdzniecības upuriem iepazīstinās centra “Marta” vadītāja Iluta Lāce, “Patvēruma “Drošā māja”” juriste Gita Miruškina, kā arī Lietuvas parlamenta deputāte Dovile Šakaliene (Dovilė Šakalienė).

Par nacionālā plāna izveidi cilvēku tirdzniecības izskaušanai diskutēs iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, labklājības ministre Ramona Petraviča, Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis un tiesībsargs Juris Jansons.

Konferenci “Ceļā uz nacionālā plāna izveidi cilvēku tirdzniecības izskaušanai” rīko Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sadarbībā ar “Centru “Marta””.

Konference notiks pirmdien, 23.septembrī, pulksten 12.00 Saeimas Baltiešu zālē, Rīgā, Jēkaba ielā 6/8. Tai tiešsaistē varēs sekot arī Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI