DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiks Jūras spēku mācības “Flotex”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Gatis Dieziņš

No 23. līdz 30. septembrim Liepājā, militāro mācību cikla “Namejs 2019” ietvaros, notiks Jūras spēku mācības “Flotex”.

Militāro mācību “Flotex” mērķis ir visām Jūras spēku apakšvienībām trenēt rīcības modeļus dažādās krīzes situācijās vienotas komandvadības sistēmā.

Mācību laikā tiks veikti ostas un bāzes aizsardzības sistēmas vingrinājumi, praktiskās šaušanas nodarbības, jūrniecības elementu vingrinājumi, kā arī spēku aizsardzības treniņi krastā un jūrā.

Militārajās mācībās “Flotex” piedalīsies visas Jūras spēku vienības, Mīnu kuģu eskadras kuģi: A-53 “Virsaistis”, M-04 “Imanta”, M-05 “Viesturs”, M-08 “Rūsiņš”, Patruļkuģu eskadras kuģi: P-05 “Skrunda”, P-06 “Cēsis”, P-08 “Jelgava”, P-09 “Rēzekne”, KA-08 “Saule”, rezerves karavīri un Zemessardzes 46. kājnieku bataljons.

Jau ziņots, ka no 12. augusta līdz 6. oktobrim, Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls “Namejs 2019”, lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros. 

Iedzīvotāju ievērībai!

Nacionālajos bruņotajos spēkos augustā, septembrī un oktobrī intensīvi turpināsies militāro mācību cikls. Mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri. 

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. 

Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Latvijas gaisa telpa militāro kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz pat vēlam rudenim turpinās intensīva militāro vingrinājumu  un mācību sezona.

Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI