DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

Pļava ienāk Āgenskalna tirgū!

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau šo svētdien, 22. septembrī, plkst. 10.00-16.00 Latvijas Dabas fonda projekts “GrassLIFE” kopā ar Āgenskalna tirgu aicina uz īpašu tirgus dienu “Pļava ienāk tirgū!”. Visas dienas garumā notiks vairākas bezmaksas nodarbes – pļavas produktus gatavos un ar tiem cienās šefpavārs Ingmārs Ladigs, pļavas skaņās muzicēs postfolka grupa Daba San, tēju pazinēja Evita Lūkina no “Lauku tēja” vadīs darbnīcu, kurā varēs iepazīt pļavas augus un pagatavot savu pļavas augu mandalu, Pasaules Dabas fonds lieliem un maziem piedāvās darbnīcas “Daru labu dabai”.

Dabiskā pļava ir viena no visvairāk apdraudētajām dzīvotnēm Latvijā, tāpēc ar šo pļavas dienu tirgū aicinām atbalstīt pļavu un dabas daudzveidības saglabāšanu un pļavai draudzīgos produktu ražotājus.

Pļavas dienā Āgenskalna tirgū būs pulcējušies pļavai draudzīgie produktu ražotāji un tirgotāji no visas Latvijas ar saviem produktiem – zāļu tējām, medu, gaļu un tās izstrādājumiem, un citiem. Iegādājoties šos produktus, ikkatrs var atbalstīt Latvijas izzūdošo dabisko pļavu saglabāšanu un atjaunošanu. Tā piedāvājumā būs pļavā barotu liellopu gaļa no SIA “Tauri” un pļavas jēru gaļas izstrādājumi no “Zvaigžņu aitām”, pļavas augu tējas no “Lauku tēja” un “55 mārītes”. Ar savām pļavas augu marmelādēm un citiem gardumiem būs z/s “Indrāni”, pļavas medu piedāvās biškopības saimniecība “Priežukalns”, bet dažādus sezonālus labumus z/s “Ragāres”.

Tāpat pļavas dienā projekts GrassLIFE aicinās iepazīties tuvāk ar dabiskās pļavas dabas vērtībām un izvēlēties savu pļavas apņemšanos – rīcību, ar kuru katrs no mums var palīdzēt saglabāt un atjaunot dabiskās pļavas Latvijā. Apmeklētāji varēs izbaudīt īstu pļavas sajūtu ar pļavas skaņām, piedalīties balsošanā par pļavas vērtībām un parunāties ar pļavu ekspertiem.

Radošās darbnīcas notiks no plkst. 11.00-15.00, Ingmāra Ladiga degustācija – plkst. 12.00, savukārt Daba San koncerts 13.00!

Tiekamies Pļavas dienā Āgenskalna tirgū!

Vairāk informācijas Latvijas Dabas fonda Facebook kontā @dabasfonds un www.grasslife.lv.

Akcija “Pļava ienāk tirgū!” tiek īstenota ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI