DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas Centrāltirgus kļuvis pieejamāks iedzīvotājiem ar kustību traucējumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ņemot vērā iedzīvotāju iebildumus, Rīgas Centrāltirgus (RCT) Gastronomijas paviljons tagad padarīts pieejamāks cilvēkiem ar kustību traucējumiem un ērtāks pārdevējiem, tā šonedēļ Personu ar invaliditāti nevalstisko organizāciju konsultatīvās padomes sēdē uzsvēra Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja, prof. Baiba Rozentāle.

Jau vēstīts, ka pēc rekonstrukcijas paviljonā īpaši apgrūtināta iepirkšanās bija mazāka auguma iedzīvotājiem un cilvēkiem riteņkrēslos, jo tika izveidotas pārāk augstas letes. Padomē šis jautājums tika skatīts pavasarī un tika nolemts lūgt RCT rast risinājumu šai problēmai.

RCT pārstāvji padomi informēja, ka tagad ir veikti uzlabojumi – pie katras vitrīnas uzstādīts zemāk izvietots atsevišķs plaukts, kur iespējama preču saņemšana un norēķināšanās, kā arī uzstādītas informatīvās zīmes par šādu iespēju.

Tāpat RCT pārstāvji solīja, ka nākamo paviljonu rekonstrukcijas laikā vairs šādas kļūdas netiks pieļautas un tiks paredzēti uzlabojumi vides pieejamības nodrošināšanai, piemēram, Zivju paviljonā būs lifts nokļūšanai uz otro stāvu. Tirgus teritorijā arī plānots uzbūvēt jaunu, modernu tualeti, kas būs piemērota arī iedzīvotājiem riteņkrēslos.

Padomi vada Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Baiba Rozentāle. Padomes sēdēs tiek izskatīti personām ar invaliditāti Rīgā aktuāli jautājumi – par sabiedrisko transportu, par vides pieejamību, par iespējamiem atvieglojumiem personām ar invaliditāti, kā arī citi jautājumi, kas saistīti ar personu ar invaliditāti dzīves kvalitātes uzlabošanu.

Padomes sastāvā darbojas Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja, Labklājības departamenta direktore un Sociālās pārvaldes priekšnieks, kā arī 33 padomē iesaistījušies NVO vadītāji vai deleģēti pārstāvji. Aktualizēto jautājumu izskatīšanā un risināšanā tiek iesaistītas atbildīgās Rīgas domes struktūrvienības. Vairāki padomē izskatītie jautājumi bijuši aktuāli ne tikai Rīgas pašvaldībā dzīvojošām personām ar invaliditāti, bet arī personām ar invaliditāti visā valstī. Šādu jautājumu izskatīšanai tiek pieaicināti pārstāvji no atbildīgajām valsts pārvaldes iestādēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI