DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Rīgas zoodārzā apmeklētājiem būs pieejama jaunā ekspozīcija “Āfrikas savanna”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 19. septembrī,  Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā uz jaunās Zebru un antilopju mājas skatu laukuma tiks parakstīts dokuments par “Āfrikas savannas” ekspozīciju kompleksa nodošanu valdījumā zoodārzam.

Trīs ēku un aploku kompleksu 1,7 hektāru lielā teritorijā (kas ir desmitā daļa zoodārza kopplatības) pēc Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pasūtījuma projektēja pilnsabiedrība “Re-Arta” un būvniecības darbus veica pilnsabiedrība “BBA un Tilts.

Dokumenta parakstīšanu vēroja arī pirmie “Āfrikas savannas” iemītnieki – dižantilopes un antilopes impalas, kas tikko pārcēlušās uz jauno mītni un pamazām sāk aprast ar jaunajiem apstākļiem. Savukārt pasaulē mazākās antilopes dikdiki jaunajā ekspozīcijā apskatāmas jau pāris nedēļas.

“Āfrikas savannas” kompleksu apmeklētājiem paredzēts atvērt 17. oktobrī, bet līdz tam laikam plānots atvest vēl divas dižantilopes un atraktīvākos “Āfrikas savannas” iemītniekus – piecus geladas pērtiķus. Savukārt zebru pārcelšanās uz jaunajām mājām notiks septembra beigās.

Visus dzīvniekus - zebras, antilopes un žirafes - vienkopus lielajā “Āfrikas savannas” aplokā varēs vērot tikai pavasarī, kad dzīvnieki būs saraduši viens ar otru un būs piemēroti laika apstākļi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI