DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU augstskolu absolventu nodarbinātības reitingā pakāpusies par 50 vietām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Universitāte (LU) augstskolu absolventu nodarbinātības reitingā pakāpusies par 50 vietām un ieņem 201. – 250. vietu, informē reitinga veidotāji.

Augstskolas vērtētas pēc pieciem kritērijiem: reputācija darba devēju vidū, absolventu sniegums, augstskolas sadarbība ar darba devējiem, studentu saskarsme un sadarbība ar uzņēmējiem un absolventu nodarbinātība.

Veidojot 2020. gada reitingu, tika apstrādāti gandrīz 45 000 darba devēju viedokļi, pētīti vairāk nekā 29 000 nozīmīgus amatus ieņemošu personību dzīves gājumi attiecībā uz to absolvētajām augstskolām, caurskatītas vairāk nekā 150 000 darba devēju saiknes ar absolventiem, izvērtēta augstskolu sadarbība ar darba devējiem vairāk nekā 320 000 prakses vietās.

“Esam lepni, ka sagaidot Latvijas Universitātes simtgadi, joprojām godprātīgi tiek pildīta LU dibinātāju savulaik uzstādītā misija - veicināt Latvijas sabiedrības un valsts izaugsmi. Augstās LU pozīcijas gan starptautiskajā, gan vietējā reitingā ir nepastarpināta un tieša liecība, tam, ka nepārtraukti strādājam pie tā, lai studentiem būtu iespēja iegūt kvalitatīvu augstāko izglītību un profesionālās prasmes tepat Latvijā. Cilvēks ir un būs viena no Latvijas Universitātes galvenajām vērtībām,” uzsver LU Administrācijas vadītāja p.i. Jānis Stonis.

Latvijas Universitāte vislabāko rezultātu ieņem absolventu nodarbinātības vērtējumā – 40. vieta, tāpat LU ieņem labu rezultātu absolventu snieguma vērtējumā – 68. vieta.

LU jau trīs gadus pēc kārtas sasniedz arī augstus rezultātus Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un karjeras portāla Prakse.lv veidotajā studiju programmu un izglītības iestāžu TOPā. Par darba devēju ieteiktāko studiju programmu Latvijā atzīta Datorikas fakultātes bakalaura studiju programmu “Datorzinātnes”, tāpat TOP 10 ierindojas bakalaura studiju programma “Komunikācijas zinātne”.

Gatavojoties darba tirgum, studenti izmanto arī LU Karjeras centra iespējas, apmeklējot seminārus, konsultācijas un pasākumus, kuros darba devēji satiekas ar potenciālajiem darbiniekiem. Piemēram, 18. oktobrī notiks ikgadējā Karjeras iespēju diena, kurā piedalīsies vairāk nekā 50 darba devēji.

Reitingā visaugstāk novērtēts Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts (Amerikas Savienotās Valstis), 2. vietā ierindojas Stenfordas universitāte (Amerikas Savienotās Valstis) un 3. vietu ieņem Kalifornijas Universitāte Losandželosā (Amerikas Savienotās Valstis). "QS Graduate Employability Ranking 2020" reitingā no Latvijas iekļuvusi arī Rīgas Tehniskā universitāte, kas tāpat, kā LU ieņem 201.-250. vietu universitāšu grupā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI