DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima atbalsta ciešāku divpusējo sadarbību ar ASV tiesībaizsardzības jomā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 19.septembrī, otrajā – galīgajā - lasījumā atbalstīja par steidzamu atzīto likumprojektu, tādējādi apstiprinot grozījumu Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu (ASV) valdības 2004.gada septembra līgumā par sadarbību tiesībaizsardzības jomā.

“Pieņemtais līguma grozījums veicinās ciešāku divpusējo sadarbību ar ASV, kā arī ir būtisks, lai cīnītos pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu. Tāpat tas ļaus Latvijā ieviest Moneyval sniegtās rekomendācijas, ceļot Latvijas iestāžu kapacitāti cīņā pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, korupciju un pārnacionālo noziedzību,” sacīja par likumprojekta virzību Saeimā atbildīgās Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols.

Likumprojekts "Par Grozījumu Nr. 1 Latvijas Republikas valdības un Amerikas Savienoto Valstu valdības 2004. gada septembra līgumā par sadarbību tiesībaizsardzības jomā" izstrādāts, atsaucoties uz ASV iniciatīvu turpināt sadarbību, kas uzsākta jau 2001. un 2004.gadā, noslēdzot starpvaldību līgumus ar mērķi sadarboties tiesībsargājošo iestāžu darbinieku kapacitātes stiprināšanas un profesionālās pilnveidošanas jomā, teikts likumprojekta anotācijā.

Līguma grozījuma ietvaros ASV valdība plāno atvēlēt finanšu līdzekļus aptuveni divu līdz divarpus miljonu dolāru apmērā apmācību sniegšanai Latvijas tiesībsargājošam iestādēm, piesaistot ASV puses ekspertus. Apmācības tiks sniegtas tiesnešiem, izmeklēšanas iestāžu, prokuratūras un citu iestāžu ekspertiem, kuru darbība saistīta ar korupcijas un nelegāli iegūtu līdzekļu legalizācijas, kā arī starptautisko finanšu un ekonomisko noziegumu novēršanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI