DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Krasta apsardzes dienests veiks mācības uz Itālijas prāmja „Scottish Viking”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 19. septembrī, Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras glābšanas un meklēšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) veiks plānotas mācības, iesaistot Itālijas prāmi „Scottish Viking”.

Mācībās piedalīsies Gaisa spēku helikopters “Mi-17”, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Operatīvās vadības centrs un Kurzemes reģionālā centra mediķu brigāde, un tajās tiks izspēlēta iesaistīto dienestu sadarbība, veicot cietušā evakuāciju no prāmja uz slimnīcu.

Prāmis šodien kursēs no Ventspils ostas uz Nīneshamnas (Nynashamn) ostu Zviedrijā.

Saskaņā ar mācību scenāriju, Itālijas prāmim „Scottish Viking” izejot jūrā no Ventspils ostas, tā apkalpes loceklim nepieciešama neatliekama medicīniskā palīdzība. Par to tiek ziņots MRCC Rīga, kas, izmantojot speciālu jūras sakarus un trauksmes tālruņa savienošanu, nodrošina medicīniskās konsultācijas iespēju, savienojot konferences režīmā prāmi „Scottish Viking” ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Operatīvās vadības centra ārstu.

Pamatojoties uz starptautisko konvenciju „Cilvēka dzīvības aizsardzība uz jūras”, MRCC Rīga veic šāda veida mācības ar visiem pasažieru prāmjiem, kam ir pastāvīgas kuģošanas līnijas Latvijas jūras meklēšanas un glābšanas atbildības rajonā. Mācības notiek gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI