DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Rīgas dome
Izglītības, kultūras un sporta departaments
18. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgā atzīmēs Baltu vienības dienu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 22. septembrī plkst. 19.00 Rīgā, AB dambī, notiks Baltu vienības dienai veltīts pasākums. Tā laikā ar īpašu rituālu tiks iededzināts speciāli veidots ugunskurs, kā arī notiks Rīgas folkloras kopu un folkmetāla grupas “Symbolic” koncerts.

Pasākumu ieskandinās Rīgas spilgtākās folkloras kopas: “Grodi”, “Vilkači” un “Skandinieki”, kuras šim notikumam par godu būs sagatavojušas īpašas koncertprogrammas.  Plkst. 20.00 ar īpašu rituālu tiks iedegts Baltu vienības ugunskurs un uzreiz pēc tam uz skatuves kāps folkmetāla grupa “Symbolic”. Grupas “Symbolic” veidošana aizsākās 2000. gadā un turpinājās līdz pat dalībai 2003. gada mūzikas un mākslas festivālā “Bildes 2003”, kad pēc folkmetāla skaņdarba “Daugaviņa” izpildīšanas, grupa, sadarbojoties ar Niku Matvejevu, nolēma izkopt tieši šāda veida mūziku.

Baltu vienības diena tiek atzīmēta pieminot 1236. gada 22. septembra vēsturiskos Saules kaujas notikumus, kad zemaiši un zemgalieši kopīgi sakāva Zobenbrāļu ordeņa bruņiniekus.

13.gadsimtā Baltijas jūras dienvidu un austrumu krastus apdzīvoja Baltu tautas: aukstaiši, žemaiši, jātvingi, skalvji, kurši, zemgaļi, sēļi, latgaļi, galindi un prūši. Vēlākā laikposmā, apvienojoties mazākām tautām, izveidojās latvieši, lietuvieši un prūši.

Kopš 2000.gada Latvijas un Lietuvas parlamenti Baltu vienības dienu pasludināja par oficiālu svētku dienu, kad tiek īpaši uzsvērta abu tautu tuvā radniecība.

Pasākumu organizē Rīgas dome, Kultūras un tautas mākslas centrs “Ritums” un Latvijas Folkloras biedrība.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI