DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

XIV Starptautisko kinologu biatlona sacensību „Latvija 2019” rezultāti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Š.g. 14.septembrī Valsts robežsardzes koledžas Profesionālās un taktiskās apmācības centra mācību poligonā „Janopole” norisinājās XIV Starptautiskās kinologu biatlona sacensības „Latvija 2019”. Sacensībās piedalījās 34 Valsts robežsardzes (turpmāk – VRS) teritoriālo pārvalžu, Valsts robežsardzes koledžas, Ieslodzījuma vietu pārvaldes, Valsts ieņēmumu dienesta, Baltkrievijas, Moldovas, Igaunijas un Lietuvas robežapsardzības iestāžu kinologi ar dienesta suņiem, kā arī 37 civilie Latvijas kinologi ar suņiem. Sacensības noritēja 4 kategorijās: „Profesionālā klase A” – Latvijas un citu valstu tiesībsargājošo iestāžu kinologi ar suņiem, kuri ir apmācīti atvairīt uzbrukumu un kost aizsargkostīmā,  „Profesionālā klase B” – Latvijas un citu valstu tiesībsargājošo iestāžu kinologi ar suņiem, kuri nav apmācīti atvairīt uzbrukumu un kost aizsargkostīmā, „Tautas klase A” – civilie suņu sporta cienītāji ar suņiem, kuri ir apmācīti atvairīt uzbrukumu un kost aizsargpiedurknē un „Tautas klase B” – civilie suņu sporta cienītāji ar suņiem, kuri nav apmācīti atvairīt uzbrukumu un kost aizsargpiedurknē.

Saskaņā ar uzrādītajiem rezultātiem individuālajā vērtējumā „Profesionālajā klasē A” vīriešu konkurencē 1.vietu izcīnīja Aleksejs Seļskis ar dienesta suni „Breds” (VRS Daugavpils pārvalde), 2.vietu –  Vitālijs Linga ar dienesta suni „Smoki” (Baltkrievija) un 3.vietu –Vladislav Konon ar dienesta suni „Grom” (Baltkrievija). Individuālajā vērtējumā „Profesionālajā klasē A” sieviešu konkurencē 1.vietā ierindojās Zanda Mihailova ar dienesta suni „Briana Robežas Sargs” (VRS Viļakas pārvalde), 2.vietā – Jekaterina Stepaņuka ar dienesta suni „Ares” (VRS Rīgas pārvalde), 3.vietā –Asta Drabuniene ar dienesta suni „Ida Saules Vilkas” (Lietuva). Komandu vērtējumā „Profesionālajā klasē A” 1.vietu izcīnīja Baltkrievijas Robežapsardzības komitejas kinologu izlases komanda, 2.vietu ieguva VRS Daugavpils pārvaldes kinologu komanda un 3.vietu – Moldovas Robežpolicijas kinologu komanda.

Individuālajā vērtējumā „Profesionālajā klasē B” vīriešu konkurencē 1.vietu izcīnīja Iļja Poprockij ar dienesta suni „Faer” (Baltkrievija), 2.vietu – Nikola Lungu ar dienesta suni „Regina” (Moldova), 3.vietu –Fiodor Pascari ar dienesta suni „Feea” (Moldova). Individuālajā vērtējumā „Profesionālajā klasē B” sieviešu konkurencē 1.vietu ieguva Diana Pavliniča ar dienesta suni „Fabi” (Baltkrievija), 2.vietu – Santa Prole ar dienesta suni „Upsi Robežas Sargs” (VRS Viļakas pārvalde) un 3.vietu – Velga Dombrovska ar dienesta suni „Grey” (VRS Rīgas pārvalde). Komandu vērtējumā „Profesionālajā klasē B” 1.vietu izcīnīja Baltkrievijas Robežapsardzības Komitejas kinologu komanda, 2.vietu – Moldovas Robežpolicijas kinologu komanda un 3.vietu – Moldovas Valsts Drošības dienesta kinologu komanda.

Savukārt individuālajā vērtējumā vīriešu konkurencē „Tautas klasē A” 1.vietu izcīnīja Sergejs Pranckuns ar suni „Nords”, 2.vietu – Raivis Podrezovs ar suni „Rocky” un 3.vietu – Guntis Stankevičs ar suni „Uran”. Individuālajā vērtējumā sieviešu konkurencē „Tautas klasē A” 1.vietu izcīnīja Svetlana Andreicēna ar suni „Brūss”, 2.vietu – Diāna Spirodovskaja ar suni „Eho” un 3.vietu – Liene Zariņa ar suni „Darka”. Komandu vērtējumā - „Tautas klasē A” uzvarēja komanda „REMIS 1”, 2.vietu ieguva komanda „Dodkepu.lv”, 3.vietu – komanda „Lietuvos kinologijos centras”.

Individuālajā vērtējumā vīriešu konkurencē „Tautas klasē B” 1.vietā ierindojās Aleksandrs Marjonovs ar suni „Joker”, 2.vietā – Andris Mežgailis ar suni „Bārts” un 3.vietā – Armands Midegs ar suni „Patrik”. Individuālajā vērtējumā sieviešu konkurencē „Tautas klasē B” 1.vietu izcīnīja Beatrise Bikovska ar suni „Kim”, 2.vietu – Evija Černiševa ar suni „Moris” un 3.vietu – Alise Putraima ar suni „Rūcis”. Komandu vērtējumā „Tautas klasē B” 1.vietu izcīnīja komanda „Lūšu ķepas”, 2.vietu – komanda „Dodkepu.lv” un 3.vietu – komanda „REMIS 2”.

Bērnu (līdz 12 gadu vecumam) konkurencē 1.vietu izcīnīja Valters Beļikovs ar suni „Dora” un 2.vietu – Letīcija Zariņa ar suni „Landa”. Bērnu (no 13 līdz 17 gadu vecumam) konkurencē 1.vietu izcīnīja Annija Dektereva ar suni „Fiba”, 2.vietu – Artūrs Beļikovs ar suni „Brenda” un 3.vietu – Amanda Lapsa ar suni „Grēta”.

Valsts robežsardzes koledža izsaka pateicību par atbalstu sacensību organizēšanā sadarbības partneriem – VAS „Latvijas Valsts meži” un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI