DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Sākas Gaisa spēku militārās mācības “Gaisa dūre 2019”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 18. līdz 27.septembrim Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikla “Namejs 2019” ietvaros Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē notiks Gaisa spēku militārās mācības “Gaisa dūre 2019”.

Militāro mācību “Gaisa dūre” mērķis ir pilnveidot komandvadības spējas, kā arī sekmēt gaisa un sauszemes taktisko operāciju savstarpēju integrāciju.

Militārajās mācībās piedalās Gaisa spēku vienības, Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde, NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupa un Nodrošinājuma pavēlniecības 2.reģionālais nodrošinājuma centrs.

Jau ziņots, ka no 12. augusta līdz 6. oktobrim, Latvijā notiek Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls “Namejs 2019”, lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros. 

Militāro mācību ciklā “Namejs 2019”  vienotā scenārijā apvienotas Nacionālo bruņoto spēku vienību rudens lauka taktiskās mācības, tostarp Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes militārās mācības “Sudraba bulta”, Zemessardzes brigāžu mācības “Zobens”, Gaisa spēku mācības “Gaisa dūre”, Jūras spēku mācības “Flotex”, Mācību pavēlniecības mācības “Wise Adder”, Štāba bataljona mācības “Zibens” un Militārās policijas mācības “Kodols”.

Militāro mācību ciklā “Namejs 2019” piedalās Latvijas un sabiedroto spēku karavīri un zemessargi, rezerves karavīri, brīvprātīgie rezervisti, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls – policisti un robežsargi. 

Militāro mācību cikla aktīvā fāze norisinās ne tikai Ādažu poligonā un reģionālajos poligonos, bet arī Rīgā un Pierīgā, Lielvārdē, Jēkabpilī, Skrundā, no Viļakas līdz Cēsīm, no Kārsavas līdz Aizkrauklei, no Ventspils līdz Dundagai un Baltijas jūrā.  Militāro mācību cikla uzdevumi tiek veikti uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām un privātām personām piederošas zemes īpašumiem.

2018.gadā visā Latvijā notika līdz šim lielākās militārās mācības “Namejs 2018”, lai pārbaudītu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Iedzīvotāju ievērībai!

Nacionālajos bruņotajos spēkos augustā, septembrī un oktobrī intensīvi turpināsies militāro mācību cikls. Mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri. 

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs.
Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Latvijas gaisa telpa militāro kuģu lidojumi notiek tikai normatīvajos aktos noteiktajā augstumā un ātrumā, līdz ar to radītais troksnis ir īslaicīgs un nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz pat vēlam rudenim turpinās intensīva militāro vingrinājumu  un mācību sezona.

Iespēju robežās operatīvā informācija par Nacionālo bruņoto spēku un sabiedroto aktivitātēm ir pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI