DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīga gaidāmajai apkures sezona ir gatava

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 17. septembrī Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs informēja, ka pilsēta ir gatava gaidāmajai apkures sezonai. Vienlaikus viņš aicināja visus siltumenerģijas patērētājus pilnībā norēķināties par saņemto siltumenerģiju, lai nākotnē nebūtu jāmaksā soda naudas.

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs sacīja: „Šodien kopā ar atbildīgajiem par apkures sezonas uzsākšanu Rīgā pārrunājām vai galvaspilsēta gan tehniski, gan arī finansiāli ir sagatavojusies gaidāmajai apkures sezonai. Kā man apliecināja uzņēmuma „Siltumserviss Rīga” pārstāvis, tad šogad ir veikta virkne darbu, lai apkures sezona iesāktos bez kavējumiem un par to rūpēsies arī atbildīgie darbinieki. Arī  „Rīgas namu pārvaldnieka” apsaimniekotajās mājās ir veiktas investīcijas, lai sagatavotos gaidāmajai apkures sezonai. Ja šodien sanāksmes dalībnieki šo apliecināja vārdos, tad es ceru, ka šie vārdi realizēs arī brīdī, kad ēkas tiks pieslēgtas siltumapgādei, bet, ja tomēr nē, tad pašvaldība uz iedzīvotāju sūdzībām reaģēs nekavējoties un situācijai tiks rasts ātrs risinājums.”

Gatavību gaidāmajai apkures sezonai apstiprināja visu atbildīgo institūciju pārstāvji. AS „Rīgas siltums” valdes loceklis Uģis Osis uzsvēra, ka ir veiktas visas nepieciešamās hidrauliskās pārbaudes, pabeigti pilnīgi visi plānotie remontdarbi gan siltumtīklos, gan siltumcentrālēs, kā arī noslēgti līgumi par kurināmā piegādi. U.Osis atzīmēja, ka 98 % siltumenerģijas patērētāju ir pilnībā norēķinājušies par pakalpojumu.

Apkures sezonai ir gatava arī pilnsabiedrība „Siltumserviss Rīga”, par kuras darbību iepriekšējās apkures sākumā bija daudz sūdzību no iedzīvotājiem. Uzņēmuma valdes loceklis Tengizs Adamjancs sacīja, ka vasaras sezonā ir veikti nopietni siltummezglu remontdarbi, problemātiskākās dzīvojamās mājas aprīkotas ar automātiskajām datu nolasīšanas un regulēšanas iekārtām. Tāpat uzņēmums ir izveidojis visu siltummezglu reģistru un īpašu kvalitātes nodaļu.

Arī SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs apliecināja, ka uzņēmums ir gatavs apkures sezonas uzsākšanai. RNP esot daudz strādājis ar iedzīvotājiem, lai samazinātu parādus. Ja iepriekšējos gados kopējais parādu apjoms ir bijis 15 - 16 miljoni eiro, tad pirms šīs apkures sezonas tas esot aptuveni 11 miljoni eiro. A.Gontarevs aicināja parādniekus steigties vēl samaksāt savus parādus.

Pašvaldība atgādina, ka apkures sezonas uzsākšana ir atkarīga no laika apstākļiem. Tiek prognozēts, ka šogad apkuri pakāpeniski varētu sākt pieslēgt no oktobra sākuma. Ja dzīvojamās ēkas iemītnieku vairākums vienojas, tad apkuri viņu namam var pieslēgt arī ātrāk. Par šādu vēlmi jāinformē savs apsaimniekotājs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI