DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Liepājas iedzīvotāji aicināti uz Sirds veselības dienu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

21. septembrī no plkst. 12.00 līdz 15.00 Liepājas Pētertirgū (Kuršu ielā 7/9) jau trešo gadu pēc kārtas tiek organizēta Sirds veselības diena, kurā ikviens iedzīvotājs var izmantot iespēju bez maksas veikt sirds veselības riska faktoru mērījumus, kā arī par pārbaužu rezultātiem aprunāties ar pasākuma laikā pieejamajiem speciālistiem.

Ikvienam pasākuma apmeklētājam būs iespēja:

  • uzklausīt Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas kardiologa − rezidenta Kristapa Šablinska ieteikumus sirds veselībai,
  • veikt sirds veselības riska faktoru mērījumus (asinsspiediena, pulsa, holesterīna un cukura līmeņa mērījumi),
  • piedalīties uztura ekspertes Lienes Sondores veselīgo uzkodu meistarklasēs,
  • degustēt gardu un sirdij veselīgu ēdienu,
  • saņemt bezmaksas izglītojošos materiālus, gardas un veselīgas receptes,
  • uzzināt vairāk par sirds veselībai ieteicamām fiziskām aktivitātēm.

Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes slimnīcas ārstu kardioloģijas rezidents Kristaps Šablinskis norāda: “Man ir tiešām liels prieks, ka liepājnieki ir tik ļoti aktīvi un allaž ir liela interese par iespēju veikt bezmaksas sirds veselības riska faktoru pārbaudes, kā arī aprunāties ar speciālistiem. Mēs varam mudināt spert pirmo soli, dot ieteikumus un pārbaudīt savus riska faktorus. Atcerieties - nekad nav par vēlu sākt ārstēties un izmeklēties un mainīt savu dzīvesveidu. Tāpēc aicinu ikvienu nākt uz sirds veselības dienu un uzzināt, kā stiprināt savu sirdi!”

Lai pasākuma ietvaros veiktie holesterīna un glikozes līmeņa asinīs mērījumi būtu pēc iespējas precīzāki, ieteicams 2 – 3 stundas pirms pasākuma neēst un nedzert (izņemot ūdeni). Uz mērījumiem iepriekš nav jāpierakstās, mērījumi tiks veikti rindas kārtībā.

Sirds veselības dienu organizē Liepājas pilsētas pašvaldība sadarbībā ar pacientu biedrību “ParSirdi.lv”, atzīmējot Pasaules sirds dienu, ko ik gadu pasaulē atzīmē 24. septembrī. Pasākums tiek finansēts Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.9.2.4.2/16/I/088 “Liepāja.Vesels.Aktīvs.Laimīgs” ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI