DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Pārdaugavā ierīkos „kaķu pilsētiņu”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pilsētas īpašuma komitejas deputāti, pirmdien, 16. septembrī, akceptēja Rīgas domes lēmumprojektu par zemesgabala daļas bez adreses (Kandavas ielas un Tapešu ielas rajonā) nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai „Šri Ganeša”, kas tur plāno īstenot projektu „Kaķīšu iela”.

Zemes gabals atrodas dzelzceļa tuvumā, un tas lietojams kā rekreācijas zona, jo apbūve šeit nav atļauta. Zemi biedrībai plānots nodot uz laiku līdz desmit gadiem. Zemes nodošanai un „kaķu pilsētiņas” projekta realizēšanai piekritusi gan Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija, gan Pārtikas un veterinārais dienests, gan Vides pārvalde. Pret šo ieceri neiebilst arī aptaujātie vietējie iedzīvotāji.

Biedrība „Šri Ganeša” plāno izmantot esošo žogu un izveidot papildus norobežojumu ar tīklu, lai nepieļautu nesankcionētu dzīvnieku iekļūšanu un izkļūšanu no teritorijas, kas tiks pielāgota komfortablai bezsaimnieka kaķu dzīvošanai. Paredzams, ka kopējais kaķu skaits, ko šeit varētu izmitināt, būs ap 100 kaķiem. Biedrība nodrošinās to barošanu un aprūpi. Dzīvnieku izmitināšana notiks pakāpeniski, un visi dzīvnieki, kas uzturēsies šajā teritorijā, tiks sterilizēti/kastrēti un vakcinēti.

Tāpat biedrība plāno teritoriju iekārtot par parka zonu ar celiņiem un soliņiem. Piekļuve teritorijai apmeklētājiem būs publiska un bez maksas, atbilstoši iekšējās kārtības noteikumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI