DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

D. Garančs iesniedz akreditācijas vēstules Azerbaidžānas prezidentam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

2019. gada 14. septembrī Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Dainis Garančs iesniedza akreditācijas vēstules Azerbaidžānas Republikas prezidentam Ilhamam Alijevam (Ilham Aliyev).

Akreditācijas ceremonijas laikā tika pārrunātas abu valstu attiecības un sadarbības perspektīvas. Vēstnieks D. Garančs atzīmēja Latvijas un Azerbaidžānas aktīvo politisko dialogu, ko apliecina 2017. gadā notikusī Azerbaidžānas prezidenta I. Alijeva valsts vizīte Latvijā un plānotā Azerbaidžānas ārlietu ministra vizīte. Palielinās abu valstu tirdzniecības apjoms, notiek pastāvīga sadarbība kultūras un izglītības jomā.

Azerbaidžānas prezidents I. Alijevs atbildē uzsvēra divpusējo politisko attiecību augsto līmeni, aicinot sekmēt ekonomisko sadarbību un arī savstarpējās investīcijas. I. Alijevs pozitīvi atzīmēja sadarbību izglītības jomā, uzsverot, ka šobrīd jau vairāk nekā 150 studentu no Azerbaidžānas studē Latvijas augstskolās un piedalās ERASMUS + apmaiņas programmā. Azerbaidžānas prezidents aicināja stiprināt abu valstu draudzīgās divpusējās attiecības un arī turpmāk sniegt konstruktīvu pienesumu Eiropas Savienības un Azerbaidžānas sadarbībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI