DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

A. Pelšs uzsver Latvijas interesi stiprināt politisko un ekonomisko dialogu ar Japānu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 13. septembrī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs tikās ar Japānas Ārlietu ministrijas Eiropas lietu ģenerāldirektoru Jasuši Masaki (Masaki Yasushi), lai pārrunātu aktuālos divpusējās sadarbības jautājumus.

Amatpersonas novērtēja aktīvo politisko dialogu un arvien ciešāko sadarbību ekonomikas, izglītības un tūrisma jomā. Atzīmējot šī gada jūnijā notikušo Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces darba vizīti Japānā, amatpersonas bija vienisprātis, ka nepieciešams turpināt augsta līmeņa vizīšu apmaiņu. “Kā līdzīgi domājošiem partneriem mums ir jāizmanto iespējas ciešākai sadarbībai un koordinācijai ārpolitikas jomā”, uzsvēra A. Pelšs.

Sarunu partneri pozitīvi novērtēja Japānas tūristu plūsmas pieaugumu uz Latviju pēdējo gadu laikā un bija vienisprātis, ka pašlaik notiekošā Japānas Tūrisma aģentu asociācijas (Japan Association of Travel Agents, JATA) vizīte Latvijā liecina par Japānas tūroperatoru interesi par Baltijas reģionu.

Latvija ir ieinteresēta veidot aktīvāku ekonomisko sadarbību ar Japānu. Valsts sekretārs A. Pelšs pauda gandarījumu par novembrī gaidāmo Japānas biznesa federācijas KEIDANREN vizīti Baltijas valstīs, kas dos nozīmīgu impulsu biznesa kontaktu paplašināšanai un jaunu sadarbības projektu uzsākšanai.

A. Pelšs uzsvēra, ka liela nozīme ir ne tikai divpusējai, bet arī daudzpusējai sadarbībai, lai kopīgi stiprinātu multilaterālismā balstītu pieeju un kopīgi meklētu risinājumus reģionāliem un globāliem izaicinājumiem. Šodien Rīgā notiekošā 2. Baltijas valstu un Japānas Sadarbības dialoga sanāksme dod iespēju viedokļu apmaiņai starp Baltijas valstu un Japānas Ārlietu ministrijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI