DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Nākošnedēļ norisināsies Eiropas mobilitātes nedēļa

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 16. līdz 22. septembrim norisināsies Eiropas mobilitātes nedēļa. Šogad tās sauklis ir “Pastaigājies ar mums!” Ar to tiek izcelts šī gada motīvs “Droša kājāmiešana un riteņbraukšana”.

Kājāmiešana un riteņbraukšana ir aktīvie pārvietošanās veidi. Tiem ir kritiska nozīme mūsu lielpilsētu un mazpilsētu nākotnei visā Eiropā.

Papildus elastībai, kājāmiešanai un riteņbraukšanai ir vēl daudzas citas priekšrocības, piemēram, sabiedriskā un ekonomiskā pieejamība, uzticamība, emisiju neradīšana un pozitīva ietekme uz veselību. Tāpat, piekopjot aktīvu dzīves veidu, pārvēršas arī pašas pilsētas, kurās dominē aktīva un droša mobilitāte.

Pētījumi liecina, ka velosipēdisti dzīvo vidēji divus gadus ilgāk nekā cilvēki, kas ar velosipēdu nepārvietojas, un izmanto par 15% mazāk slimības dienu, 25 minūtes enerģiskas staigāšanas dienā paildzina mūžu par līdz pat septiņiem gadiem.

Eksperti ir vienisprātis, ka mums būtu jāstaigā vismaz 6000 soļi dienā, lai uzlabotu savu veselību, un 10 000, lai zaudētu svaru. Var izklausīties, ka tas ir daudz, taču ejot kājām uz darbu un uzturot aktivitāti visas dienas garumā, soļi ātri sakrājas.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība aicina –  esam aktīvi, ejam kājām vai braucam ar velosipēdu!

Avots: http://www.mobilityweek.eu

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI