DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Aicina Liepājā apmeklēt diskusiju par jaunās Valsts aizsardzības koncepcijas izstrādi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 19. septembrī, plkst. 12.00 Liepājas Universitātē, atsākot diskusiju ciklu par jaunās Valsts aizsardzības koncepcijas izstrādi, notiks seminārs “Ceļā uz jauno Valsts aizsardzības koncepciju”, kuru atklās Ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Dr. Artis Pabriks.

“Mums ir svarīgs iedzīvotāju viedoklis par valsts aizsardzības politikas jautājumiem, tai skaitā par visaptverošās valsts aizsardzības ieviešanu. Aicinu iedzīvotājus apmeklēt diskusiju par jaunās Valsts aizsardzības koncepcijas izstrādi, sniedzot savu ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā,” aicina aizsardzības ministrs A. Pabriks.

Diskusiju par jauno Valsts aizsardzības koncepciju vadīs Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra pētnieks Mg. hist. Valdis Kuzmins, un tajā kopā ar aizsardzības nozares vadību un pētniekiem tiks meklētas atbildes uz šādiem jautājumiem: Kāda ir Latvijas aizsardzības stratēģija? Kā Latvija spēj sevi aizsargāt? Vai Latvijas aizsardzība ir visu iedzīvotāju atbildība? Kā attīstās Latvijas aizsardzības industrija? Vai aizsardzības budžets 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta ir pietiekams? Vai Latvija ir gatava mūsdienu drošības izaicinājumiem?. 

Semināru “Ceļā uz jauno Valsts aizsardzības koncepciju” organizē Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centrs sadarbībā ar Aizsardzības ministriju.

Jau ziņots, ka 5. jūnijā ar semināru Latvijas Kara muzejā tika uzsākts plašāks diskusiju cikls par jaunās Valsts aizsardzības koncepcijas izstrādi. Turpinot diskusiju ciklu, semināri par jaunās Valsts aizsardzības koncepcijas izstrādi šoruden notiks arī 26. septembrī Rēzeknē, 9. oktobrī Rīgā, 1. novembrī Valmierā un 6. novembrī Jelgavā. 

Nacionālās drošības likuma 29. pants nosaka, ka Valsts aizsardzības koncepciju sagatavo Aizsardzības ministrija. Šobrīd Aizsardzības ministrija ir uzsākusi jaunas Valsts aizsardzības koncepcijas izstrādi.

Lai izstrādāto pašreizējo Valsts aizsardzības koncepciju, vairākas šādas diskusijas tika rīkotas Latvijas reģionos. Praksi rīkot publiskas diskusijas par Valsts aizsardzības koncepcijas saturu pirms dokumenta sagatavošanas un iesniegšanas Saeimā Aizsardzības ministrija uzsāka 2011. gadā.

Valsts aizsardzības koncepcija ir galvenais aizsardzības nozares plānošanas dokuments, kuru izstrādā, balstoties uz Nacionālo drošības koncepciju un Militāro draudu analīzi.

Valsts aizsardzības koncepcija paredz pasākumus valsts aizsardzības nodrošināšanai miera, valsts apdraudējuma un kara laikā. Koncepcija definē valsts aizsardzības stratēģiskos pamatprincipus un nosaka galvenos soļus, lai stiprinātu valsts aizsardzību un attīstītu nacionālās spējas.

Saskaņā ar Nacionālās drošības likuma 29. pantu Saeima apstiprina Valsts aizsardzības koncepciju ne retāk kā reizi katrā sasaukumā līdz sava otrā darbības gada 1. oktobrim.             

Iedzīvotāju ievērībai!

Lai jaunā Valsts aizsardzības koncepcija atspoguļotu Latvijas sabiedrības intereses un nodrošinātu viedokļu apmaiņu tās izstrādes gaitā, Aizsardzības ministrija aicina seminārā piedalīties ikvienu interesentu, piesakot dalību līdz 18. septembra plkst. 12.00 šeit: https://aptauja.mod.gov.lv/index.php/178775.   

Dalība seminārā iespējama tikai ar iepriekšēju reģistrēšanos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI