DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

E. Levits: Polijas ieguldījums Latvijas valstiskuma nosargāšanā 1920. gadā ir neatsverams

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, VPK

Valsts prezidents Egils Levits šodien oficiālās vizītes laikā Varšavā tikās ar Polijas parlamenta Senāta priekšsēdētāju Staņislavu Karčevski (Stanislaw Karczewski) un Polijas Sejma spīkeri Elžbetu Viteku (Elžbietą Vitek).

Sarunās ar parlamenta pārstāvjiem Egils Levits uzsvēra Latvijas un Polijas parlamentāro demokrātiju nozīmi, atzīmējot, ka parlamentārismam mūsdienās ir būtiska loma valsts attīstībā un tas nedrīkst zaudēt savu ietekmi dažādu Eiropas valstu konstitucionālajā ietvarā.

Senāta priekšsēdētājs S. Karčevskis ar gandarījumu atcerējās tikko aizvadīto vizīti Latvijā, kuras laikā viņš tikās ar Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, apmeklēja poļu kopienu Daugavpilī un poļu karavīrus NATO starptautiskajā bataljonā Ādažu militārajā bāzē.

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits izteica atzinību Polijai, ka tā atceras savas diasporas pasaulē, tai skaitā Latvijā, kā arī rūpējas par to, lai poļu kultūra tiktu pārmantota no paaudzes paaudzē. Arī abi parlamenta pārstāvji pateicās Latvijai par tās cieņpilnu attieksmi pret poļu kopienu Latvijā, paužot prieku, ka Latvijā ir četras poļu vidusskolas, viena pamatskola un bērnudārzs un poļu bērni var gan integrēties Latvijas dzīvē, gan uzturēt spēkā poļu kultūru un valodu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI