DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Notikusi AS “Pasažieru vilciens” un ŠKODA VAGONKA a.s. pārstāvju tikšanās

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 11. septembrī, pirmajā tikšanās reizē pēc līguma noslēgšanas un tā stāšanās spēkā pie AS “Pasažieru vilciens” ir ieradušies ŠKODA VAGONKA a.s. pārstāvji, lai pārrunātu būtiskākos organizatoriskos un savstarpējās sadarbības jautājumus elektrovilcienu ražošanas procesā.

Tikšanās laikā “Pasažieru vilciena” un  ŠKODA VAGONKA a.s. pārstāvji vienojās par atsevišķu vilcienu ražošanas etapu saskaņošanas un informācijas apmaiņas kārtību, definēja projekta darba grupu sastāvu. Eksperti pārrunāja svarīgākos tehniskās terminoloģijas lietošanas aspektus un komunikācijas formātus, lai savstarpējā saziņa vilcienu ražošanas laikā būtu efektīva. Tika apspriesti arī vilcienu ārējā izskata un interjera risinājumi.

AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis: “Tuvāko gadu laikā notiks regulāras dažāda līmeņa ekspertu darba tikšanās elektrovilcienu piegādes projekta ietvaros. Vilcienu ražošana ir komplekss process, kurā aktīvi iesaistīsies mūsu uzņēmuma speciālisti un tehniskie darbinieki, kuriem pēc vilcienu saņemšanas būs jāveic šo vilcienu ekspluatācija, uzturēšana un apkope. Mums kā pasūtītājam ir būtiski kontrolēt un sekot līdzi katram ražošanas etapam, jo vilcieniem, ar kuriem jau pēc 3 gadiem vedīsim Latvijas pasažierus, jābūt gan tehniski kvalitatīvi uzbūvētiem, gan arī ērtiem un vizuāli pievilcīgiem. ”

Vizītes laikā Latvijā ŠKODA VAGONKA a.s. pārstāvji iecerējuši apmeklēt arī Latvijas atbildīgās iestādes, kuras veiks jauno vilcienu sertifikāciju, testēšanu un nodošanu ekspluatācijā.

Jau nākamajā nedēļā ir paredzēta otrā vilcienu piegādes projekta darba tikšanās, kad uz ŠKODA VAGONKA a.s. ražotni Čehijas pilsētā Ostravā  vizītē dosies “Pasažieru vilciena” pārstāvji.  Tiek plānots, ka Latvijas puse apmeklēs vilcienu ražotni un servisa centrus, kā arī klātienē iepazīsies ar ŠKODA VAGONKA a.s. ražotajiem vilcieniem.

Par PV

Uzņēmums ir dibināts 2001. gada 2. novembrī. Akciju sabiedrība Pasažieru vilciens ir vienīgais iekšzemes sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējs, kas pārvadā pasažierus pa dzelzceļu visā Latvijas teritorijā. AS Pasažieru vilciens ir patstāvīgs valsts īpašumā esošs uzņēmums. Eirobarometrs 2018. gada pētījums liecina, ka Latvijas iedzīvotāji ar vilcienu precizitāti un uzticamību ir apmierinātākie Eiropā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI