DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Notikušas Latvijas un Palestīnas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 11. septembrī Rīgā notika Latvijas un Palestīnas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas. Tās vadīja Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks – politiskais direktors Jānis Mažeiks un Palestīnas ārlietu ministra vietniece Amala Džādū (Amal Jadou). Konsultāciju laikā tika pārrunāti aktuālie divpusējās sadarbības jautājumi, kā arī situācija Tuvo Austrumu reģionā. Latvijas puse apliecināja tās konsekvento atbalstu divu valstu risinājumam Tuvo Austrumu Miera procesā, kas panākams tiešu sarunu ceļā.

Palestīnas ārlietu ministra vietniecei paredzēta tikšanās arī ar Saeimas amatpersonām, kā arī plānota lekcija Latvijas Universitātes studentiem par aktuālo situāciju Tuvo Austrumu Miera procesā.

Konsultācijas organizētas saskaņā ar 2010. gada 18. un 19. jūnijā notikušās Palestīniešu pašpārvaldes ārlietu ministra Rijāda Almālikī (Riyad Al-Maliki) vizītes Latvijā laikā parakstīto Protokolu par Ārlietu ministriju politisko konsultāciju mehānisma izveidošanu. Iepriekšējās politiskās konsultācijas starp Latviju un Palestīnu notika 2016. gada 28. februārī Palestīnā.

Latvijas attiecības ar Palestīniešu pašpārvaldi ir labas un draudzīgas un ir potenciāls to padziļināšanai vairākās jomās, tostarp kultūrā, izglītībā un ekonomikā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI