DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Par spīti nepietiekamajiem resursiem Konkurences padome nostiprina vadošās pozīcijas starp Baltijas konkurences iestādēm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Konkurences padome (KP), neskatoties uz iestādes nepietiekamajiem resursiem, piekto gadu pēc kārtas saglabājusi augsto pozīciju starptautiskajā Global Competition Review (GCR) reitingā.

2019. gada GCR reitingā iekļauto pasaules vadošo 37 konkurences iestāžu pārskatā uzsvērts, ka KP ir vismazākais budžets no visām vērtētajām iestādēm, taču, pēc aptaujāto neatkarīgo juristu atzinuma, “salīdzinot ar pārējām Baltijas valstīm, Latvijas konkurences iestāde ir visaktīvākā un viskompetentākā”.

KP novērtēta ar augsto trīs zvaigžnu vērtējumu, turklāt ar augšupejošu jeb uz izaugsmi vērstu tendenci. No pārējām divām Baltijas valstīm Lietuvas konkureces iestāde ieguvusi trīs zvaigžņu bez augšupejošas izaugsmes novērtējumu, savukārt Igaunijas konkurences iestāde reitingā vispār nav iekļauta.

Jānorāda, ka iestādes niecīgais budžets, kas nepietiekamā atalgojuma dēļ veicina augsto darbinieku mainību, ir kritizēts arī no Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) un Eiropas Komisijas puses, rekomendējot valstij beidzot rīkoties, lai konkurences uzraugs varētu efektīvi pildīt savas funkcijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI