DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

ATD un PV atklās informatīvu kampaņu Pamēģini sabiedrisko!

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šobrīd Latvijā vidējais braucēju skaits vienā vieglajā automobilī ir no 1,6 līdz 1,9 personām. Tāpat uz 1000 iedzīvotāju ir reģistrēti vairāk nekā 350 automobiļi, un to skaits turpina palielināties, īpaši Rīgā un Pierīgā, veidojot lielākus sastrēgumus, liekot iedzīvotājiem vairāk laika pavadīt ceļā, kā arī atstājot negatīvu ietekmi uz apkārtējo vidi.

Lai motivētu iedzīvotājus pārsēsties no privātā automobiļa sabiedriskajā transportā, Autotransporta direkcija sadarbībā ar Pasažieru vilcienu uzsāks informatīvu kampaņu “Pamēģini sabiedrisko!”.

Pēdējo gadu laikā ir uzlabojusies sabiedriskā transporta pakalpojumu kvalitāte: autobusu vidējais vecums kļuvis mazāks, ir ieviestas abonementa biļetes un bezskaidras naudas norēķini, uzlabotas vilciena biļešu iegādes iespējas, informācija par autobusu un vilcienu kursēšanas grafiku kļuvusi pieejamāka, nodrošinot iespēju plānot braucienu caur Google Maps. Pārsēžoties sabiedriskajā transportā, iedzīvotāji varēs pavadīt savu laiku lietderīgāk, vienlaikus izbaudot ērtu un drošu braucienu.

Žurnālisti ir laipni aicināti apmeklēt kampaņas atklāšanas pasākumu  pirmdien, 2019. gada 16. septembrī, plkst.11.00 sabiedriskā transporta pieturvietā pretī Zinātņu akadēmijai, Turgeņeva ielā, Rīgā.  

Ar kampaņu “Pamēģini sabiedrisko!” un sabiedriskā transporta izmantošanas iespējām iepazīstinās:

  • Kristiāns Godiņš, Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs;
  • Rodžers Jānis Grigulis, Pasažieru vilciena valdes priekšsēdētājs;
  • Neils Balgalis, pilsētplānošanas eksperts, pilsētplānošanas uzņēmuma Grupa93 vadītājs.

Žurnālisti ir aicināti apstiprināt dalību pasākumā, zvanot pa tālruni 26627578 vai rakstot uz e-pasta adresi lilita.pelcere@atd.lv līdz 15. septembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI