DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Dzeja uz trotuāra Valmierā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Septembris Valmierā ir laiks, kad dzeju var izlasīt vietā, kur to nemaz nedomā darīt. 11.septembrī šo pārsteigumu sagādās Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēni, vairākās vietās Valmierā uz asfalta atstājot pašu izvēlētas dzejas rindas. Tās būs izlasāmas, kamēr lietus krītiņu nospiedumus aizskalos.

Jaunieši dzeju no plkst.10.30 līdz 13.00 iemūžinās dažādās Valmieras vietās, piemēram, pilsētas centrā, pie Dzirnavu ezeriņa, pie centra tilta, uz Rīgas ielas, sākot no Valmieras skeitparka līdz pat rātslaukumam, pie Valmieras Drāmas teātra, Vidzemes Augstskolas, autoostas un citur.

Jau otro gadu pasažieriem būs iespēja dzeju klausīties arī autobusā – skolēni Valmieras pilsētas maršrutu autobusos izpildīs pašu izvēlētas dzejas rindas. Neparastie dzejas lasījumi notiks:

no pieturvietas “Centrs” K.Baumaņa ielā:

  • 1.maršruta autobusā plkst.10.08
  • 3.maršruta autobusā plkst.10.18
  • 8.maršruta autobusā plkst.10.52
  • 4.maršruta autobusā plkst. 10.23
  • 4.maršruta autobusā plkst.11.45

no pieturvietas “Kino” pie kino “Gaisma”:

  • 8.maršruta autobusā plkst.11.03
  • 4.maršruta autobusā plkst.11.11
  • 3.maršruta autobusā plkst.11.18
  • 8.maršruta autobusā plkst.11.33

Kādus nospiedumus Dzejas dienās atstāt uz asfalta, ir 7. līdz 12.klases skolēnu ziņā, stundās to apspriežot, kā arī kopīgi apdomājot, kura vieta pilsētā būtu piemērotākā. Latviešu valodas skolotāja Sarmīte Rudzīte stāsta: “Akcija norisināsies jau ceturto gadu. Šādi jaunieši tiek ieinteresēti lasīt dzeju, domāt, diskutēt. Arī literatūras stundas ir interesantākas. Jaunieši nopietni uztver šo uzdevumu, jo apzinās, ka rosina apstāties un padomāt arī līdzcilvēkus, kas ir arī viens no Dzejas dienu mērķiem.”

Skolotāja stāsta, ka garāmgājēju reakcija ir dažāda, tomēr daudzi apstājas, izlasa, reizēm uzdod jautājumus vai sāk sarunu ar jauniešiem. “Taču tas ir krīts, un pēc pirmās lietusgāzes teksti pazudīs,” saka skolotāja, aicinot Dzejas dienu laikā izlasīt ne tikai jauniešu izvēlētās rindas, bet “sastapt” savu īpašo domu.

Jāpiemin, ka 18.septembrī Valmieras Valsts ģimnāzijā no plkst.15.00 notiks “Dzejas slams”, kad skolēni demonstrēs dzejas performances un pašsacerētos tekstus. Gaidīts ikviens interesents!

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI