DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK: nodokļus nākamgad celts nedrīkst

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera uzskata, ka, veidojot nākamā gada budžetu, nodokļus celt nedrīkst, savukārt minimālās algas palielināšanas jautājums jāskata tikai kopā ar neapliekamā minimuma jautājumu.

“Pašreiz medijos nonākusī informācija par LTRK nostāju ir neprecīza, tāpēc vēlamies to paust skaidri un saprotami – biedrība uzskata, ka nākamgad nodokļiem jāsaglabājas tādiem, kādi tie ir pašreiz, bet minimālās algas celšana ir atbalstāma tikai, komplektā ar nepaliekamā minimuma celšanu, tādējādi nodrošinot lielākus ienākumus iedzīvotājiem ar zemām algām,” skaidro LTRK prezidents Aigars Rostovskis.  

LTRK uzskata, ka minimālās algas celšana var notikt tikai komplektā ar neapliekamā minimuma celšanu, tādējādi panākot to, ka cilvēkiem ar zemiem ienākumiem, tie palielinātos, bet netiktu radīti papildu izdevumi uzņēmējiem. Tāpat biedrība uzskata, ka izmaiņas iespējams realizēt tikai pēc diskusijām ar uzņēmējiem, pārskatot izveidoto sistēmu un meklējot labākos risinājumus. “Ja neapliekamais minimums tiktu celts jau no nākamā gada, tad tas nedrīkst notikt uz nodokļu celšanas rēķina, bet valdībai un ministrijām jāmeklē “zaudētie ieņēmumi” savos budžetos,” saka A.Rostovskis.

Jau stājoties amatos ministru prezidents Krišjānis Kariņš un finanšu ministrs Jānis Reirs pauda, ka nākamajā gadā nodokļi netiks celti, tādējādi izpildot iepriekšējās valdības doto solījumu, ka trīs gadus sistēma saglabāsies nemainīga. LTRK gatava ar savu kompetenci piedalīties diskusijās par iepriekš veiktās nodokļu reformas uzlabošanu, lai tādējādi palīdzētu ekonomikas attīstībai un labklājības celšanai Latvijā. “Mēs jau septembrī organizēsim pirmo Krišjāņa Valdemāra forumu, lai ar augstākajām valsts amatpersonām runātu par to nevis kā pārdalīt valsts naudu, bet gan kā pelnīt vairāk, attīstot eksportu, audzējot produktivitāti un veicot virkni uzlabojumus, varēsim nonākt pie visai valstij pieņemama budžeta un izaugsmes,” saka A.Rostovskis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI