DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Jaunuzņēmumu kopienas foruma fokusā – starpnozaru sadarbība

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

12. septembrī Startup dienas ietvaros VEFRESH inovāciju kvartālā notiks trešais Ekonomikas ministrijas organizētais Jaunuzņēmumu kopienas forums, kas ir kā platforma dialoga veidošanai starp jaunuzņēmumiem un publiskā, privātā un akadēmiskā sektora pārstāvjiem, kā arī nevalstiskajām organizācijām. Forumā tiek aicināti piedalīties arī lielo uzņēmumu un valsts uzņēmumu pārstāvji.

Jaunuzņēmumu kopienas forums ir veids, kā rosināt dialogu starp dažādiem jaunuzņēmumu ekosistēmas dalībniekiem un iesaistītajām pusēm – jaunuzņēmumiem, akadēmisko sektoru, publisko sektoru un korporācijām – meklējot labākos sadarbības veidus. Esmu gandarīts, ka forums, kurš tiek rīkots jau trešo reizi, kļuvis par tradīciju, kurā ne vien kopienu veidojošajiem dalībniekiem, bet arī sabiedrībai skaidrot jaunuzņēmumu lomu inovāciju sistēmas veidošanā un devumu tautsaimniecībā. Īpašs prieks, ka šogad foruma fokuss ir ne tikai uz starpnozaru sektoru, bet arī Baltijas valstu sadarbības iespējām un izaicinājumiem,” uzsver ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

Ar katru gadu Jaunuzņēmumu kopienas forums pulcē arvien lielāku dalībnieku skaitu, kā arī pieaug interese no mācību iestādēm, privātā un valsts pārvaldes sektora. Foruma mērķis ir kopīgās diskusijās starp jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvjiem, lielajiem nozares uzņēmumiem, akadēmisko sektoru un valsts iestādēm nonākt pie sadarbības iespējām, izvērtējot sadarbības potenciālu un apzinot pašreizējos problēmjautājumus.

Ekonomikas ministrija šobrīd strādā pie priekšlikumiem valsts atbalsta saņēmēju loka paplašināšanai, līdz ar to tuvākā pusgada laikā aicināsim nozari aktīvi iesaistīties Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likuma grozījumu izstrādē,” tupina ministrs.

Foruma pirmajā daļā diskusijas “Jaunuzņēmumu ekosistēmas un starpnozaru sadarbības veicināšana: izaicinājumi un iespējas” ietvaros foruma dalībnieki - akadēmiskā sektora, valsts kapitālsabiedrības, privāta un valsts pārvaldes sektora pārstāvji dalīsies pieredzē un diskutēs par nozares izaicinājumiem un potenciāliem risinājumiem.

Foruma otrajā daļā dažādu sektoru pārstāvji tiks aicināti līdzdarboties ideju hakatonā “Starpnozaru sadarbības iespējas un sadarbības modeļi”, kura laikā dalībniekiem, sadarbojoties starpdisciplinārās grupās, būs jānāk klajā ar 4-6 praktiskiem risinājumiem starpnozaru sadarbības veicināšanai.

Jaunuzņēmumu kopienas forums notiks 2019. gada 12. septembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 17.00 VEFRESH Inovāciju kvartālā, Gustava Zemgala Gatvē 78. Pasākums ir bezmaksas, taču reģistrēšanas ir obligāta:  https://www.eventbrite.co.uk/e/startup-ecosystem-forum-3-tickets-71662732161

Pasākumu organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Start-up uzņēmumu asociāciju “Startin.LV” un “Digital Freedom Festival”. Detalizētāka informācija par Startup dienu publicēta šeit: https://www.facebook.com/events/1159687014239495/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI