DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK prezidents EUROCHAMBRES delegācijas ietvaros dosies uz ASV

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis no 10. līdz 13.septembrim dosies uz Amerikas Savienotajām valstīm, lai kopā ar Eiropas apvienojošās uzņēmēju organizācijas EUROCHAMBRES delegātiem tiktos ar vairākiem ietekmīgiem politiķiem, tostarp tirdzniecības ministru Vilburu Rossu (Wilbur Ross), Eiropas vēstnieku ASV Stavrosu Lambrinidis (Stavros Lambrinidis) un citiem.

Delegācija, kuras sastāvā ir seši pārstāvji, tostarp EUROCHAMBRES prezidents Kristofs Leitls (Christoph Leitl), paredzējusi Vašingtonā tikties arī ar Starptautiskā valūtas fonda galveno ekonomisti Gitu Gophinatu (Gita Gopinath), ASV senatoru Čaku Gresliju (Chuck Grassley), ASV Tautsaimniecības padomes vadītāju Lavrencu Alanu Kudlovu (Lawrence Alan Kudlow) un citiem.

“Būt Eiropas Savienībā un EUROCHAMBRES organizācijā paver dalībvalstīm durvis sarunām ar dažādām pasaules lielvalstīm, tostarp ASV. Eiropas kopējā ekonomikas attīstība ir būtiska gan reģionam, gan arī Latvijai, tādēļ sadarbības saites vajag stiprināt, lai kopā sasniegtu izvirzītos mērķus,” saka A.Rostovskis, piebilstot, ka, jo stiprāki būsim kopīgā darbā Eiropā, jo labāk varēsim strādāt arī pasaulē.

Pēc Vašingtonas apmeklēšanas paredzēts doties uz Ņujorku, kur līdztekus biznesa forumam “Austria Connect 2019”, arī paredzētas vairākas nozīmīgas tikšanās, piemēram,  Eiropas Savienības vēstnieku Apvienoto Nāciju organizācijā Jao Vale de Almeida (Joao Vale de Almeida) un citiem.

“Latvija aktīvi sadarbojas ar EUROCHAMBRES un Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kamerām, lai kopīgi realizētu dažādus projektus, piedalītos darba grupās un aizstāvētu savas intereses, lai arī mūsu uzņēmumiem ikdienā būtu vieglāk strādāt un attīstīties,” saka A.Rostovskis, “dalība viņu organizētajās delegācijās uz dažādām valstīm ir būtiska LTRK ikdienas sastāvdaļa, lai tādējādi palīdzētu Latvijas biznesam attīstīties.”

EUROCHAMBRES apvieno 46 Eiropas valstu Tirdzniecības un rūpniecības kameras, tostarp Latvijas, un atbalsta savus biedrus jeb Eiropas uzņēmējus, kā arī to centienos radīt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi Eiropas ekonomiskajā zonā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI