DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme
1
1

CSDP domnīcā spriedīs par elektriskajiem skrejriteņiem satiksmē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 9. septembrī, plkst. 14:00 Satiksmes ministrijā (SM) Ceļu satiksmes drošības padomes (CSDP) domnīcā eksperti meklēs risinājumus tam, lai elektriskie skrejriteņi neradītu papildu riskus satiksmes drošībai gan to lietotājiem, gan citiem satiksmes dalībniekiem, jo īpaši gājējiem.

Vai pieļaujamais maksimālais braukšanas ātrums ar elektriskajiem skrejriteņiem būs  20 vai 25 kilometri stundā? Vai ar tiem būs atļauts pārvietoties pa velosipēdiem paredzēto infrastruktūru jeb pa gājēju ietvēm gājēju ātrumā? Vai ar šiem braucamrīkiem varētu ļaut piedalīties ceļu satiksmē no 12 vai 14 gadu vecuma? Par šiem un citiem jautājumiem diskutēs eksperti no CSDD, LVC, Valsts policijas, Valsts tiesu ekspertīžu biroja, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja, Rīgas domes Satiksmes departamenta,  vairākām nevalstiskām organizācijām u.c.

CSDP domnīcā plānots apspriest SM, CSDD un sadarbības partneru sākotnēji sagatavotos grozījumus normatīvajos aktos (piemēram, Ceļu satiksmes likumā un Ceļu satiksmes noteikumos), kas regulētu elektrisko skrejriteņu vietu ceļu satiksmē. Jaunie noteikumi varētu stāties spēkā nākamā gada pavasarī.

Uzziņa: CSDP domnīca ir izveidota, lai  tās ietvaros eksperti veiktu dažādu politikas risinājumu diskusijas un labākās prakses analīzi. Šajā domnīcā sagatavotie un apspriestie starpnozaru jautājumi tiek virzīti konceptuālu lēmumu pieņemšanai padomē.

Domnīcas sēdi būs iespējams vērot arī attālināti – tiešsaistē: nacionālās informācijas aģentūras “LETA” mājas lapā un SM FB kontā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI