DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

D. Beitnere-Le Galla Ekonomikas forumā: Eiropas nākotne ir arī Centrālaustrumeiropas rokās

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Andrejs Kovaļovs, Saeima

Svarīgi veidot Centrālaustrumeiropas kopīgo sociālo kapitālu, kas būtu balstīts uz savstarpējo informētību un uzticēšanos, lai caur kopīgo vēsturi, kas mūsu saites veido stiprākas, mēs varētu nosargāt Eiropas saknes – kristīgās un demokrātiskās vērtības. Eiropas nākotne ir arī Centrālaustrumeiropas rokās. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, uzrunājot klātesošos 29.Kriņicas Ekonomikas forumā, kurā piedalījās pēc Austrumu pētījumu fonda ielūguma.

“Mums ir jāmeklē veids, kā nevis sacensties, bet īstenot kopīgus projektus, kur Polijai ir īpaša nozīme, veidojot Centrālaustrumeiropas kodolu,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre sesijā par sociālā kapitāla veidošanu civilizācijas un kultūras transformācijas laikos.

Savukārt diskusijā “Vēsture klauvē pie mūsu durvīm. Ekonomika un politika” D.Beitnere-Le Galla akcentēja, ka, ņemot vērā politikas saistību ar visām valsts jomām, nepieciešama aktīvāka cilvēku iesaiste tajā, un ir īpaši svarīgi, lai veidotos jaunu, godīgu politiķu paaudze.

Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētājas biedre tikās arī ar Latvijas vēstnieku Polijā Edgaru Bondaru. Puses bija vienisprātis, ka Latvijai ir ļoti svarīgi nodrošināt plašu dalību šādos augsta līmeņa pasākumos, lai stāstītu par notiekošo Latvijā un vienlaikus kliedētu to dezinformāciju, kas par Latviju nonāk arī Polijas informatīvajā telpā.

Kriņicas Ekonomikas forums ir viena no lielākajām konferencēm Centrālajā un Austrumeiropā. Katru gadu septembra sākumā organizētais forums pulcē politiskos līderus, biznesa un sociālās nozares pārstāvjus, kā arī žurnālistus no vairāk nekā 60 valstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI