DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes sēdē skata valsts tēla jautājumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 5. septembrī Ārlietu ministrijā norisinājās 16. Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes sēde, ko vadīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Sēdē tika skatīts Ekonomikas ministrijas un Latvijas institūta ziņojums par valsts tēlu un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) ziņojums par Latvijas valstij vēlamo ārvalstu investora profilu.

Sanāksmes dalībnieki tika iepazīstināti ar Ekonomikas ministrijas un Latvijas institūta kopēji izstrādātu piedāvājumu vienota valsts tēla koncepcijai, kurā tika akcentētas trīs savstarpēji saistītās nozares – ārlietas, ekonomika un kultūra, jo Ekonomikas ministrijas kompetencē ir tūrisma, eksporta un investīciju nozaru tiešais mārketings, savukārt Latvijas institūts darbojas netiešā mārketinga jomā.

Sanāksmē tika atbalstīta Ekonomikas ministrijas un Latvijas institūta piedāvātā valsts tēla veidošanas stratēģija, kas noteic darba grupas izveidi līdz šī gada septembra beigām, rezultātu apkopošanu līdz 2020. gada februārim, vērtības piedāvājuma un tēla koncepcijas izveidi līdz 2020. gada maijam, stratēģiskās komunikācijas piedāvājumu sagatavošana līdz 2020. gada jūlijam un ieviešanas plāna izstrādi.

Tāpat sanāksmes dalībnieki pieņēma zināšanai LIAA ziņojumu par Latvijas valstij vēlamo ārvalstu investora profilu, kas aplūko Latvijas ekonomiskās attīstības prognozes, LIAA stratēģiskos mērķus 2017.-2019. gadā, LIAA klientu profilu prioritārajās investīciju piesaistes nozarēs, kā arī prioritātes un izaicinājumus investīciju piesaistē.

LIAA pārstāvji vērsa uzmanību uz nepieciešamību definēt potenciālo investīciju kvalitātes novērtēšanas kritērijus, lai novērtētu investoru dzīvotspēju un atbilstību Latvijas sabiedrības interesēm, attīstības plānošanas dokumentiem un likumdošanas prasībām.

Sanāksmē LIAA pārstāvji piedāvāja investīciju projektu vērtēšanas formu, kas ietver tādus kritērijus kā ieguldījumu nozare, uzņēmuma finanšu stāvoklis un īpašnieka, reputācija, saistība ar Eiropas Savienības (ES) investīciju izvērtēšanas mehānismā un Nacionālās drošības likumā minētajiem sektoriem, ietekme uz vidi, veselību un sabiedrību, kā arī valsts atbalsta nepieciešamības projekta īstenošanā.

16. Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes sēdē piedalījās ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis, zemkopības ministra biroja vadītājs Jānis Eglīts, Valsts prezidenta padomniece modernas valsts un ilgtspējības jautājumos Elīna Pinto, Ministru prezidenta padomnieks ekonomikas jautājumos Jānis Upenieks, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone, Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāre Eva Juhņēviča un Latvijas institūta vadītāja Vita Timermane-Moora.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI