DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Balvos darbu sāks Zemessardzes 31. kājnieku bataljona rotu atbalsta punkts

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 5. septembrī, plkst. 11.00 Balvos, Raiņa ielā 52 svinīgi atklās Zemessardzes 31.kājnieku bataljona rotu atbalsta punktu.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes komandieris pulkvedis Mareks Ozoliņš, 31.kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Jānis Ritenis, bataljona karavīri un zemessargi, kā arī  Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs un novada pašvaldības pārstāvji.

Jaunais bataljona rotu atbalsta punkts atvieglos iespēju Balvu un tuvējo novadu iedzīvotājiem pievienoties Zemessardzei, ļaus efektīvāk pildīt bataljona administratīvās funkcijas, tāpat tas darbosies kā pulcēšanās punkts zemessargiem no Balviem un tuvējās apkārtnes.

Jau ziņots, ka, stiprinot valsts aizsardzības spējās un padarot efektīvāk veicamas bataljonam noteiktās funkcijas, 12. jūlijā arī Apē durvis vēra 31.kājnieku bataljona rotas atbalsta punkts.

Zemessardzes 31.kājnieku bataljona atbildības teritorijā atrodas Alūksnes, Apes, Balvu, Baltinavas, Rugāju un Viļakas novads. 2009. gada decembrī bataljona štābs tika pārvietots no Balviem uz Alūksni, un šobrīd viss bataljons ir izvietots vienās telpās kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolu. Zemessardzes 31.kājnieku bataljons ir viens no pieciem Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes pakļautībā esošajiem bataljoniem, un tā komandieris kopš 2017.gada 3. marta ir pulkvežleitnants Jānis Ritenis.

Zemessardzē uzņem 18–55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Uz kandidātiem attiecas vairāki citi ierobežojumi, ar kuriem var iepazīties Zemessardzes mājaslapā sadaļā Prasības uzņemšanai. Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, interesenti ir aicināti zvanīt uz Zemessardzes vienoto diennakts tālruņa numuru 1811.

Vairāk par dienestu Zemessardzē un bataljonu kontaktinformāciju iespējams noskaidrot Zemessardzes mājaslapā.

Valsts aizsardzība ir mūsu kopējā atbildība. Kopā mēs varam aizsargāt Latviju!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI