DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Izglītības komisija ceturtdien spriedīs par situāciju pēc LU rektora vēlēšanām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Lūka, LETA

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija ceturtdien, 5.septembrī, sēdē diskutēs par situāciju pēc Latvijas Universitātes (LU) rektora vēlēšanām un tālākajiem soļiem pēc Ministru kabineta lēmuma neapstiprināt Indriķi Muižnieku LU rektora amatā.

Sēdē plānots uzklausīt Izglītības un zinātnes ministrijas redzējumu, kā arī spriest par normatīvās bāzes atbilstību.

Kā uzsver komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens, plānots diskutēt par to, vai augstskolas ievēlēts rektors ir jāapstiprina valdībā, kā to šobrīd paredz likums. Tāpat paredzēts spriest par Augstskolu likumā ietverto normu, ka Ministru kabinetā neapstiprinātais rektora amata kandidāts nevar piedalīties atkārtotās rektora vēlēšanās. Tas ir būtiski, ņemot vērā gadījumus, kuros rektors netiek apstiprināts amatā, piemēram, vēlēšanu norisē konstatētu pārkāpumu dēļ, akcentē A.Ašeradens.

Sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Izglītības kvalitātes dienesta, Augstākās izglītības padomes, Rektoru padomes, Latvijas Universitāšu asociācijas, LU, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības un Latvijas Studentu apvienības.

Izglītības komisijas sēde notiks ceturtdien, 5.septembrī, pulksten 14.00 Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēžu zālē, 207.telpā, Jēkaba ielā 6/8.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI