DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

LM aicina uz reģionālo diskusiju Liepājā par sociālo uzņēmējdarbību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Labklājības ministrija (LM) 11. septembrī Liepājā rīko diskusiju no ieplānotā sarunu cikla “Tu un sociālā uzņēmējdarbība – vai vajag?” Tajā varēs uzzināt visu aktuālo informāciju par sociālo uzņēmējdarbību, finansējuma saņemšanu, izprast šīs nozares mītus un realitāti, kā arī dzirdēt sociālā uzņēmēja pieredzes stāstu un piedalīties praktiski radošajā nodarbībā.

Par to, kas ir un kas nav sociālā uzņēmējdarbības Latvijā, kāda ir pašreizējā situācija un aktuālā statistika šiem uzņēmumiem, arī par to, kā iegūt sociālā uzņēmuma statusu, un kādas ir biežāk pieļautās kļūdas, pretendējot uz šādu statusu, atbildēs LM  Darba tirgus politikas departamenta projekta “Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai” vadītājs Juris Cebulis.  Attīstības finanšu institūcija “Altum” Sociālās uzņēmējdarbības daļas vadītāja Kristīne Segliņa pastāstīs par granta saņemšanas nosacījumiem, dalīsies ar ieteikumiem, kā sagatavot veiksmīgus finansējuma pieprasījuma projektus, kā arī atklās biežāk pieļautās kļūdas finansējuma pieprasījuma projektos.

Lai pēc iespējas labāk izprastu sociālā uzņēmuma darbības specifiku, ikdienu un izzinātu šīs nozares būtiskākos izaicinājumus, diskusijā būs iespēja uzklausīt Liepājas sociālā uzņēmuma “Privātsākumskola” pieredzes stāstu, ko atklās uzņēmuma direktore Ingvilda Parfjonova.

Tāpat diskusijas dalībniekiem būs iespēja piedalīties praktiski radošajā nodarbībā, kuras laikā būs iespēja patrenēties, kā skaidri noformulēt un prezentēt publikai savu sociālā biznesa ideju. Nodarbību vadīs biedrības “ZINIS” vadītāja Vita Brakovska. Diskusija noslēgsies ar kopīgām sarunām un debatēm.

Pasākums norisināsies no plkst.11.00 līdz 13.30 Liepājas latviešu biedrības namā, Rožu laukumā 5/6, izstāžu zālē. Dalība diskusijā ir bez maksas, taču vietu skaits ir ierobežots.

Pieteikties uz diskusiju var, līdz 8. septembrim aizpildot tiešsaistes anketu. Pieteikuma anketa un programma pieejama http://ejuz.lv/ub8 un Labklājības ministrijas sociālā tīkla Facebook lapā https://www.facebook.com/labklajibasministrija/, sadaļā “Pasākumi”. Papildu informācija: Līga Ivanova, liga@sua.lv, 26464686.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI