DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

“Jēkabpils pakalpojumi” rudens periodā bez maksas izvedīs koku lapas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

SIA “Jēkabpils pakalpojumi” jau trešo gadu Jēkabpils pilsētas iedzīvotājiem un juridiskajām personām piedāvā pakalpojumu – rudens periodā bez maksas izvest kritušās koku lapas un citus bioloģiski noārdāmos dārza un parka atkritumus.

Tāpat kā iepriekš, pakalpojuma ērtākai nodrošināšanai tiek izsniegti 1m3 tilpuma biomasas maisi. Lai tos saņemtu, iedzīvotājam jādodas uz SIA «Jēkabpils pakalpojumi» biroju   Zemgales ielā 24/1 un jāiemaksā drošības nauda – 10 eiro par maisu. Drošības nauda tiks atgriezta, kad maiss pēc lietošanas, bez bojājumiem, tiks nodots atpakaļ atkritumu apsaimniekotājam.

Svarīgi iegaumēt, ka maisos drīkst mest tikai augus, puķes, zāli, koku lapas, kritušos ābolus, skaidas, sīkus zarus un citu zaļo masu. Stingri aizliegts mest citus atkritumus - plastmasas pudeles, stikla taru, šīferi, akmeņus, būvgružus, makulatūru utt.

Maisa novietošanai jāizraugās ērti pieejama vieta, kur nav traucēta atkritumu savākšanas automašīnas piekļuve. Kad maiss piepildīts, jāpiesaka tā izvešana, zvanot uz tālruņa numuru 65237660.

Iepriekšējos gados iedzīvotāju atsaucība pakalpojuma izmantošanā bijusi liela -  2017. gadā to izmantoja vairāk kā 100 klienti, bet pērn vairāk kā 150 klienti.  Šogad ceram uz tik pat aktīvu iedzīvotāju atsaucību, un aicinām jau laicīgi sagatavoties rudens sezonas darbiem, ierodoties pēc biomasas maisiem.

Savāktie bioloģiskie atkritumi tiks nogādāti sadzīves atkritumu poligona «Dziļā vāda’’ komposta laukumā.

Atgādinām, ka pilsētas teritorijā koku lapas, zarus un citus radušos atkritumus dedzināt NEDRĪKST.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI