DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Metodiskā palīdzība bāriņtiesām apkopota rokasgrāmatā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) ir izstrādājusi informatīvu metodisko materiālu apkopojumu – rokasgrāmatu bāriņtiesām, kas sekmēs vienotu un kvalitatīvu bāriņtiesu darbības praksi visā Latvijā.

“Rokasgrāmatā sistematizēti un apkopoti līdz šim VBTAI izstrādātie metodiskie materiāli bāriņtiesām, kā arī aktualizēti un no jauna sagatavoti virkne svarīgu materiālu, kas būs noderīgi bāriņtiesu ikdienas darbā”, norāda VBTAI Bāriņtiesu un audžuģimeņu departamenta direktore Valentīna Gorbunova. Aktīvi izmantojot šo rokasgrāmatu, bāriņtiesas varēs uzlabot savu darba kvalitāti un nodrošināt, lai visi lēmumi un darbības konkrētu lietu ietvaros tiktu vērtēti no bērna vislabāko interešu perspektīvas.

Rokasgrāmatas mērķis ir sniegt bāriņtiesām metodisku atbalstu bērnu tiesību aizsardzības nodrošināšanā, izskaidrojot normatīvo aktu prasības un sniedzot ieskatu bāriņtiesas darbībā dažādu situāciju, kas saistītas ar bērna tiesību aizsardzību, risināšanā.

Rokasgrāmata ir veidota kā ikdienā ērti izmantojams darba materiāls, kas pieejams interneta vidē, un kurā ērti iespējams atrast interesējošo informāciju un ātri pārvietoties pa sadaļām, izmantojot saites. Rokasgrāmata ir “atvērtā tipa” informatīvais materiāls, kas laika gaitā tiks nepārtraukti aktualizēts un papildināts atbilstoši aktualitātēm un izmaiņām normatīvajos aktos.

Lai iepazītos ar rokasgrāmatu, lūdzam sekot saitei http://www.bti.gov.lv/lat/barintiesas/metodiskie_ieteikumi_/?doc=5503&page=

 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI