DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība
1
1

Baltijas un Polijas lauksaimniecības ministri vienosies par kopīgu viedokli cīņā par taisnīgumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 5. septembrī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards Varšavā tiksies ar Polijas lauksaimniecības un lauku attīstības ministru Janu Krištofu Ardanovski (Jan Krzysztof Ardanowski), Igaunijas lauku lietu ministru Martu Jarviku (Mart Jarvik) un Lietuvas zemkopības ministru Andrjusu Palioni (Andrius Palionis), lai apspriestu tālāko kopīgo viedokli par ES Kopējās lauksaimniecības politiku un tās finansējumu pēc 2020. gada.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards: “Latvijas galvenā prioritāte ir taisnīgi tiešmaksājumi un atbilstošs finansējums lauku attīstībai nākamajā Eiropas Savienības plānošanas periodā. Līdzvērtīgi tiešie maksājumi ir viens no godīgas konkurences priekšnosacījumiem visu Eiropas Savienības dalībvalstu lauksaimnieku vidū. Līdz ar to ir svarīgi, ka jau šī gada sākumā esam panākuši vienotu viedokli un nostāju Baltijas valstu vidū – mēs turpināsim iestāties par to, lai Latvijai, Lietuvai, Igaunijai un Polijai nākamajā plānošanas periodā tiktu noteikti tādi atbalsta mehānismi, kas sniegtu nepieciešamo atbalstu mūsu lauksaimniekiem, neatstājot viņus nevienlīdzīgā pozīcijā, kā tas bija līdz šim.

Tikšanās laikā Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas lauksaimniecības ministri plāno parakstīt kopīgu deklarāciju, kurā pausta šo četru valstu vienota nostāja par ES KLP finansēšanu, tiešo maksājumu izlīdzināšanu, breksita seku novēršanu, kā arī nepieciešamo atbalstu jaunajiem lauksaimniekiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI